Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Hokejbalový turnaj extraligových fanklubov

Po dlhej prebdenej noci, keď sme sa ešte snažili zohnať dostatočný počet hráčov, ktorý však bol márny, sme sa v dvojčlennoom zložení ( podpredseda Loro/Kežmo a ja - Dadka ) predsa len vybrali do Martina.

Keď sme nastúpili do vlaku smerom Martin, boli sme plní očakávania, ako nás príjmu. Cesta, ktorá trvala niečo vyše dvoch hodín, ubehla rýchlo. Ani sme sa nenazdali a už nás vítalo mesto Martin. K štadiónu sme dorazili okolo desiatej hodiny, kde nás čakal tretí člen našej ?čestnej delegácie?, a tým bol samotný predseda OZ Fanclubu MHK Kežmarok ? Dávid Šimbera, ktorý pricestoval až z ďalekých Čiech. Keď sme vstúpili do kolísky martinského hokeja, čakal nás prekrásny pohľad na plochu ihriska, kde boli nastúpené všetky tímy extraligových fanklubov, teda okrem toho nášho. Už vtedy nám bolo viac ako ľúto, že tam nemôžme stáť spoločne s nimi. Otvorenie turnaja prebehlo pomerne v dobrej a priateľskej nálade. Po ceremoniále sme sa z tribún vybrali k striedačkám a jednotlivým kabínam všetkých zúčastnených tímov, kde sme sa chceli ospravedlniť organizátorom za spôsobené problémy. Na naše veľké prekvapenie nás prijali veľmi srdečne a priateľsky. Privítaní sme boli najprv predsedom martinského UBA fanklubu Patrikom Lončíkom ( inak nazývaným aj Marvelom), ďalej športovým riaditeľom turnaja Petrom Rosenbergom a taktiež ?trénerom? hokejbalového fanklubového tímu Ľubom Kopkom ( inak nazývaný Kopec). Samozrejme sme sa všetkým menovaným osobne ospravedlnili a vysvetlili dôvody, pre ktoré sme sa nemohli tohto veľkolepého turnaja zúčastniť. Od organizátorov sme následne dostali prezenčné kartičky, pozvanie na obed v reštaurácii sidliacej priamo na zimnom štadióne a taktiež možnosť ubytovania v neďalejkej ubytovni, ktoré sme však využili až zo soboty na nedeľu, kedy sme sa po dohode na turnaj vrátili.

Keďže sa mal turnaj začať zápasom Bratislava ? Kežmarok , ktorý sa z dôvodu našej neúčasti nemohol odohrať, mali všetci hráči možnosť ?tréningu?. Po hodinke však ihrisko patrilo iba dvom tímom. Jedným z nich bol obhajca minuloročného titulu a v tomto zápase aj viac favorizovaná Nitra, proti ktorej sa postavil nováčikovský úcastník turnaja Poprad. Zápas sa začal vo veľmi dobrom priateľskom duchu. Striedali sa pekné šance útociacich hráčov, s fenomenálnymi zákrokmi gólmanov na obidvoch stranách. Tvrdé súboje pri mantineloch neraz zaváňali faulom. Prvého, a tak aj premiérového gólu sme sa dočkali až začiatkom deviatej minúty, keď hráčom Nitry pekne vyšiel protiútok, po ktorom sa zaslúžene mohli tešiť z vytúženého prvého gólu. Po strelení gólu samozrejme stúpli aj emócie jednotlivých hráčov. Prvého vylúčenia sme sa dočkali hneď o minútu neskôr, keď sa vylučovalo zhodne na obidvoch stranách. Popradčania zvyšovali svoju streleckú aktivitu, ale nitriansky brankár im svojimi úžasnými zákrokmi nedovolil poslať loptičku za jeho chrbát. Na konci prvého hracieho polčasu sme sa dočkali ešte jedného vylúčenia na nitrianskej strane, po ktorej mali možnosť hráči Popradu ešte otočiť nepriaznivý stav zápasu. Presilovú hru však začali Popradčania veľmi zle, keď po zlej rozohrávke sa loptička dostala na hokejku nitrianskeho hráča úplne osamoteného pred popradským gólmanom, ktorý sa nemýlil a tak sa mohli nitrania tešiť už po druhý krát v tomto stretnutí. Do konca prvého hracieho polčasu sa stav nemenil a tak viedla Nitra dvojgólovým rozdielom. Druhá polovica začala aktívnejšie zo strany Popradu, ktorý chcel ešte zvrátiť nepriaznivý výsledok a streliť kontaktný gól, ktorý by ich vrátil do zápasu, to sa však nepodarilo, keďže gólman Nitry bol proti. Zato hráči Nitry dokázali popradského gólmana prekonať ešte raz, a tak bol stav stretnutia už 3:0. Napriek veľkej snahe Popradčanov sa však už nepodarilo zmeniť stav a tak sa Nitrania mohli radovať z prvého víťazstva na tomto turnaji, čím boli o krôčik bližšie k obhájeniu titulu.Zápas bol pestrý, či už z pohľadu výkonu mužstiev,ale aj prispením fandenia členov fanklubu Zvolena, ktorí fandili Nitre a členov fanklubu Liptovského Mikuláša, ktorí fandili Popradu a spoločne tak dotvárali už aj tak perfektnú atmosféru.

Ostatné zápasy prvého hracieho dňa sme však nezachytili z dôvodu nedostatku času, keďže sme už okolo tretej odchádzali s tým, že sa nasledujúci deň vrátime. Takže nás opäť čakala dlhá cesta domov s jediným rozdielom a to, že naše dojmy a pocity boli úplne iné. Po dohode sme si stanovili čas na nasledujúci deň a rozlúčili sme sa úplne zničený a unavený. Ďalší deň sa k nám pridal ďalší člen, ktorý s nami v Martine pobudol až do uzatvorenia turnaja, tým bol Marty ( Martin ). Po príchode do Martina sme sa najprv ubytovali a potom sme opäť navštívili zimný štadión,kde sme boli opätovne privítaní, teraz už tak kamarátsky, no a samozrejme ako väčšina úcastníkov, aj my sme sa rozhodli prezentovať naše dresy, ktoré mnohí spoznávali už z diaľky, čo nás veľmi prekvapilo, no zároveň aj potešilo. Keďže sme neboli aktívnym úcastníkom turnaja, rozhodli sme sa teda, že navštívime aj neďaleké centrum mesta, a tak spoznáme Martin aj z iného než len hokejového úhľa pohľadu. Po návrate na štadión sme boli oboznámení s výsledkami ďalších odohratých zápasov počas našej neprítomnosti. Niektoré nás prekvapili, s inými sme rátali. Počas sledovania jedného z popoludňajších zápasov sme dostali mnoho poučných a cenných rád do budúcnosti, čo sa týka výjazdov, prostredí a atmosfér na rozličných štadiónoch extraligovýxh klubov, za čo veľmi pekne ďakujeme chalanom zo Zvolena, Martina, Skalice, L. Mikuláša či neďalekého Popradu.

O necelú hodinku neskôr sa uskutočnilo stretnutie predsedov fanklubov, kde sme boli zastúpený podpredsedom Lorom/ Kežmom spoločne s Martym. Zatiaľ čo chalani boli na stretnutí, ja som ďalej získavala mnoho rád ohľadom extraligy, ale hlavne mnoho kamarátov, ktorí boli veľmi milí, priateľskí, galantní ? gentlemani , s ktorými sa veľmi rada kedykoľvek znova stretnem, či už sa jedná o chalanov zo Zvolena, Martina, L. Mikuláša, zabávačmi zo Skalice alebo neďalekého Popradu. Každého určite veľmi radi privítame u nás na štadióne alebo aj mimo neho. Po príchode našich chlapcov zo stretnutia sme sa rozhodli navštíviť nočný Martin, čo sa nám aj podarilo. Môžem povedať, že aj nočný Martin v nás zanechal dobrý dojem. Po príchode na ubytovňu nás čakal ?uvítací výbor? zložený z chalanov zo Zvolena, Skalice a Popradu, ku ktorým sa neskôr pridali aj chalani z L. Mikuláša. Celou ubytovňou sa niesol neutíchajúci krik, ktorý sa skončil až v skorých, ranných, nedeľných hodinách.

Prvý zápas tretieho hracieho dňa sa začal už o ôsmej hodine ráno, kde proti sebe nastúpili Bratislava, ktorá bola opäť viac favorizovaná pred týmom z pod Tatier ? Popradom. Napriek favorizovanosti Bratislavy nebol zápas až taký jasný, keďže Popradčania sa ukázali ako veľkí bojovníci, keď hrali úplne vyrovnaný zápas, ba niekedy boli dokonca lepším tímom ako favorit zápasu. Po celý čas Popradčania udržiavali krok s dobre hrajúcou Bratislavou, avšak ani bojovnosť a odhodlanie Popradčanom nestačili, aby dotiahli zápas do víťazného konca. O výsledku tohto zápasu rozhodol jediný gól, ktorý sa podarilo vsietiť hráčom Bratislavy, ktorí sa tak mohli radovať z výhry. Ďaľšie zápasy sme však detailnejšie nezachytili, kvôli našej neprítomnosti na štadióne v hracích časoch ostatných zápasov.

Po odohratí všetkých zápasov a po vyhodnotení všetkých výsledkov sa pristúpilo k záverečnému ceremoniálu ? ukončeniu turnaja. Opäť sa na ploche ihriska objavili všetky hokejbalové tímy, no tentoraz sme tam mohli stáť spoločne s nimi. Po jednotlivom odovzdaní pohárov, z ktorých sa jeden ušiel aj nám, sa vyhlásil víťaz turnaja, ktorým sa stali opäť hráči Nitry, ktorí tak obhájili minuloročné víťazstvo, ďalej sa pristupovalo k vyhláseniu najlepších hráčov turnaja a aj k vyhláseniu all-star týmu, či dokonca ceny fair-play, ktorú získali hráči Žiliny. Potom nasledovali príhovory p. Paštinského, predsedu martinského fankulubu UBA Patrika Lončíka, či športového riaditeľa turnaja Petra Rosenberga, po ktorých už naplno vypukli oslavy všetkých tímov. Celkovo sa turnaj niesol v priateľskom duchu, bez vážnejších zranení, no a samozrejme musím pochváliť organizátorov za perfektne zvládnutú organizáciu turnaja, ktorý mal svoje kvality, čím nasadili latku poriadne vysoko, preto bude pre budúcoročného organizátora, ktorým je Bratislava omnoho tažšie zorganizovať turnaj ešte lepších alebo rovnakých kvalít. Neostáva mi nič iné ako sa tešiť na ďalší ročník, na ktorom sa hádam zúčastníme ako aktívny účastník, no a predovšetkým sa poďakovať usporiadateľom, ale aj všetkým zúčastneným členom fanklubov.

OZ Fanclub MHK Kežmarok
ĎAKUJEME!!!!!

Fotografie budu dostupné vo fotogalérii
Autor : Dadka


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 22. 7. 2007, 22:21 | Prečítané: 2021x | Kategória: Fanklub | Napísal: |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.441s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené