Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Kapitán rozhodol o titule pre Košice po 10 rokoch

V šiestom finálovom zápase Slovnaft extraligy rozhodol o návrate majstrovského titulu do Košíc po víťazstve v Skalici 3:2 po samostatných nájazdoch ich kapitán Juraj Faith .

Tridsaťtriročný útočník premenil v piatej sérii samostatný nájazd, keď strelou zápästím prekonal brankár Skalice Rybára. "Snažil som sa do konca nestrieľať, držať puk na hokejke. Vystrelil som, padlo to do bránky a dnes to rozhodlo," komentoval rozhodujúci moment celej finálovej série kapitán majstrovských Košíc a pokračoval: "Je to vrchol toho, čo sa mi zatiaľ v hokeji podarilo. Čakal som na to strašne dlho, je nádherné, že sme to dokázali práve s týmito chlapcami."

Košičania odohrali v piatok zrkadlovo obrátený zápas spred dvoch dní. V stredu doma so Skalicou trikrát prehrávali, trikrát vyrovnali, no podľahli po samostatných nájazdoch 3:4. V piatok v Skalici pre zmenu dvakrát vyhrávali, Skaličania vždy dokázali vyrovnať, no Košičania triumfovali po samostatných nájazdoch. "Samostatné nájazdy sú vecou šťastia. Únava bola veľká, máme za sebou aj z prípravou okolo 90 zápasov. Som rád, že sa nám podarilo odplatiť Skaličanom prehru zo stredy z nášho ľadu, keď sme rovnako podľahli na samostatné nájazdy," uviedol Juraj Faith.

Paradoxom je, že na lavičke porazených Záhorákov stál spolu s Petrom Oremusom aj otec košického kapitána Ján Faith . "Otec mi pogratuloval. Keďže má viac titulov ako ja, mám čo robiť, aby som sa mu vyrovnal," komentoval neobvyklú situáciu syn úspešného trénera, ktorý doviedol Košice k dvom majstrovským titulom. "Myslím si, že je to spravodlivé, že aj ja ako syn mám teraz titul. Určite však bude spoločná rodinná oslava," dodal Juraj Faith , ktorý čakal na slovenský titul dlhých deväť sezón v extralige a trpezlivosť odporúča aj svojim súperom: "Skalica mala fantastickú sezónu, no chýbala im taká postupnosť ako nám 4., 3. , 2. a teraz 1. miesto."

Autor: SITA Publikované: 10.04.2009 22:37:00  


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 12. 4. 2009, 14:08 | Prečítané: 975x | Kategória: Novinky | Napísal: shifty |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.322s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené