Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Kežmarok farmou

Všetko sa nakoniec, zdá sa, vyriešilo podpisom farmárskej zmluvy so susedným Popradom.

Výrazne sa omladil a obmenil káder, zmeny sa dejú aj v priestoroch zimného štadióna. V súčasnosti sa tím pod vedením Jerguša Baču a Tomáša Bartečka pripravuje na ľade v Poprade, kde majú k dispozícii 24 hokejistov.

Vzhľadom na nejasnú situáciu absolvovali Kežmarčania skrátenú, 6-týždňovú letnú prípravu. „Pripravovali sme sa v Kežmarku a v okolí. Využívali sme plochu futbalového štadióna, lesopark, posilňovňu, ale vyskúšali sme si aj kolieskové korčule. Skúsili sme aj niektoré nové veci a dúfame, že sa osvedčia,“ priblížil prípravu na suchu tréner Jerguš Bača.

Z tímu odišli minuloročné opory. Brankár Budai sa vrátil do Maďarska, Flašar do Česka, Martin Drotár si vyskúša dres Banskej Bystrice, Miloš Palovčík dres Žiliny. Najviac hráčov odišlo do Popradu - brankár Klempa, obrancovia Jelínek, Brejčák, Bartoň, M. Žemba a útočníci Škovira, Šechný, P. Segľa, V. Žemba, Čížek, Mašlonka, Svitana a Bednár.

Foto, autor: Loro
 

Takmer novovzniknutý káder tvoria najmä hráči z Kežmarku, Popradu a okolia. Cieľom trénerskej dvojice je vypracovať z mladých hokejistov vhodných adeptov pre extraligu. „Mali by to byť hráči, ktorí minulý rok v extralige neodohrali tak veľa, ako tí starší. Bol to napríklad Ficko, Schneider či Bakoš. Samozrejme aj tí z juniorky - Brejka, Teplický alebo Jaseňák, Kežmarčan, ktorý sa vracia zo Žiliny. Tú šancu by však mali využiť všetci, keďže v I. lige budú mať viac priestoru ako v najvyššej súťaži,“ zhodnotil mladé mužstvo Jerguš Bača.

Prípravné zápasy sú v štádiu riešenia, ale jeden tréningový už Kežmarčania absolvovali proti juniorom z Popradu. Zápas trval 80 minút a Kežmarčania vyhrali jasne 14:0. Na tribúne nechýbal ani generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Peter Bondra. „S Jergušom (Bačom, pozn. red.) som častejšie v kontakte, nakoľko môj syn Dávid s Kežmarkom absolvoval prípravu na suchu aj teraz na ľade. Kežmarčania sú dobre naladení, snažia sa a trénujú s chuťou. Ich tím je fyzicky zdatnejší, hráči sú starší, ale napriek tomu im Popradčania sem-tam robia problémy. Na začiatok je to vhodný zápas a taktiež aj súper,“ povedal pre webhokej24.sk Bondra. „Jergušovi držím palce, svoju trénerskú kariéru má stále len pred sebou a, samozrejme, aj Kežmarku pod jeho vedením želám veľa šťastia.“

Káder Kežmarku v príprave: Glevaňák - Gavalier M., Gavalier R., Bača J., Brincko, Polaček, Dubaj, Rusnák, Molota, Bakoš, Gurčík, Giba, Vencel - Slaninák, Schneider, Ficko, Klein, Marcinko, Kopkáš, Jaseňák, Holečko, Teplický, Brejka, Hölcz.

 


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 8. 8. 2009, 13:30 | Prečítané: 1173x | Kategória: Novinky | Napísal: shifty |
Komentáre: 6
.:. simbo
Drzime palce chlapci a ukazat,co vo vas je!!!
GO Kezmarok GO
Odpoveď | 2009-08-08 14:13:47
.:. zero_KK
mlada dravost a ak by podrzal tym aj brankar tak ... :-)
Odpoveď | 2009-08-08 15:16:43
.:. mima
a hlavne Rene ;-)
Odpoveď | 2009-08-08 15:29:21
.:. kkgo
neboj sa tym je dobry len aby ostal tak pokope a co sa tyka brankara si myslim ze podrzi ak bude chytat ten co ma,,,ale ne nech sa vam dari vsetkym
Odpoveď | 2009-08-08 20:04:04
.:. petoKK
no to hei je to cele super vec no...take nieco ako v nhl...tesim sa uz na zapasy:) dufam ze stadion sa podarii:-D
Odpoveď | 2009-08-08 21:00:35
.:. fux
hlavne ze uz sa do trenovania nebude miesat 3 strana ...
Odpoveď | 2009-08-09 11:50:57
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.274s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené