Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Klempa priznáva: Mal som viac šťastia ako rozumu

Máloktorý klub na Slovensku sa môže v sezóne 2009/10 pochváliť takou brankárskou kvalitou ako HK Poprad. Dvojicu skúsených gólmanov Miroslav Šimonovič a Martin Klempa dopĺňa talentovaný Marcel Melicherčík. V úvodných piatich stretnutiach zastával post neohrozenej jednotky Šimonovič, no v Košiciach sa porúčal z brány už v deviatej minúte...

Svojej prvej šance od návratu do popradského dresu sa tak dočkal Klempa, ktorý potom privádzal do zúfalstva domácich útočníkov až do 54. minúty. Za inkasovaný gól pritom určite nemohol, veď na tečovanú strelu od modrej čiary nemal i vzhľadom na obmedzený výhľad žiaden nárok.

"Gól padol po odraze od rukáva a tak som nemal prakticky žiadnu šancu," popisuje rozhodujúci gólový moment Juraja Faitha zo svojho pohľadu Martin Klempa. "V takýchto situáciách to nemá brankár ľahké. Pred vami stoja hráči, ktorí sa uhnú v poslednej sekunde a ak sa k tomu pridá teč, tak je už priestor pre reakciu minimálny."

Jeden z viacerých hráčov, ktorí pribudli do kádra "kamzíkov" z Kežmarku, podal v bráne podtatrancov výborný výkon. Nemal to pritom ľahké, veď o tom, že by striedal svojho kolegu už v deviatej minúte sa mu určite ani nesnívalo.

"Ako sa hovorí, čert nikdy nespí. Aj v pozícii druhého brankára si teda musím držať v prvom rade koncentráciu, pretože nikdy neviete, kedy vás pošlú do brány. Tréner mi po druhom góle zakričal, aby som sa pripravil. Nasadil som si masku a pobral sa do brány. Chytalo sa mi celkom dobre, ale môj prístup je v každom zápase rovnaký. Brankár potrebuje i šťastie a toho som mal v stretnutí v Košiciach požehnane. Priznávam - mal som viac šťastia než rozumu," pousmial sa 36-ročný popradský rodák.

Práve zbabraný začiatok stretnutia bol hlavnou príčinou tretej prehry Popradčanov v rade. Potvrdzujú to i slová Klempu: "V úvode sme zaspali. K hráčom súpera sme nedostupovali a veľmi rýchlo sme prehrávali 0:2. Dokázali sme síce vyrovnať, ale potom prišli ďalšie zbytočné vylúčenia a Košice rozhodli. Ako rozhodujúci vnímam práve ten úvod, pretože ak by sme ho zvládli lepšie, tak sa to mohlo vyvíjať inak."

Chyby, ktoré popradská obrana produkovala, museli byť pre brankára "kamzíkov" frustrujúce. Hoci musel čeliť viacerým brejkovým situáciám, na svojich spoluhráčov z defenzívy ťažké srdce nemá.

"Súpera sme pustili do množstva šancí, ale s tým ja nič nenarobím. Robíme veľa chýb, ale v mojom prípade platí, že čím som starší, tým som pokojnejší," skonštatoval typickým pokojným tónom gólman, ktorý sa vrátil do Popradu po šiestich rokoch.

Frustrácia hokejistov spod Tatier bola po tesnej prehre obrovská. Peter Klouda zamieril s nahnevaným výrazom tváre do šatní bez podania rúk, kapitán Arné Kroták si vybil zlosť na svojej hokejke, ktorú doslova roztrieskal o mantinel.

"Každá prehra mrzí. Obzvlášť, ak hráte päť minút pred koncom nerozhodne. Niet divu, že sme z toho sklamaní a nervózni. Určite sme mohli bodovať. Neostáva nám ale nič iné, len sa pripraviť na štvrtok a poraziť Žilinu," skonštatoval na záver Martin Klempa.

zdroj: www.hokej.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 30. 9. 2009, 13:25 | Prečítané: 887x | Kategória: Novinky | Napísal: oksim |
Komentáre: 1
.:. simbo
Dobry golman si musi vediet spravne postavit tycky ,,KOKI,,
Odpoveď | 2009-09-30 15:34:36
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.285s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené