Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Šláger jesene pre Kežmarok alebo premiéra ako hrom!!!

Zápas nováčika s majstrom Slovenska mal slávnostný úvod. Za účasti primátora mesta Kežmarok Igora Šajtlavu, prezidenta Slovenskej hokejbalovej únie Romana Töröka a viceprezidenta Mestského športového klubu Ľuba Kovalského bol otvorený v areáli Základnej školy dr. Fischera hokejbalový štadión. Za moderátorskej taktovky redaktorky Kežmarskej televízie Beáty Oravcovej najskôr vystúpili mažoretky z Tanečno-športového centra TEMPO. Potom nasledovali prejavy vzácnych hostí, slávnostné buly a slávnostná streľba primátora mesta do brány. Trafil.

MŠK Kežmarok – RbK Hockey Ružinov Bratislava 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)


Góly: 12. D. Brejčák (Svitana), 20. K. Jankura (Šlachtič), 25. Šlachtič (K. Jankura, T. Jankura) – 19. Guráň, 35. Huber
Vylúčení: 10:5, z toho D. Brejčák 5+DKZ a K. Jankura 10 min. – Vannay 5+DKZ. Presilovky: 1:1. Strely: 19:29.



Zostava Kežmarku: M. Glevaňák (P. Harabin) - B. Kromka, O. Šlachtič, Š. Majer (c), J. Brejčák, J. Sklenár, R. Čikovský, J. Richtarčík - L. Svitana, T. Jankura, K. Jankura, L. Zwick, D. Brejčák, R. Jasovský, M. Jakubčo, B. Oravec, D. Šlosár, D. Godla, J. Cvaniga, P. Garstka. Tréner: Ladislav Majerčík. Asistent trénera: Ladislav Miškovič. Vedúci mužstva: Pavol Humeník.


Na ten prvý extraligový domáci gól, na domácej pôde, sme však museli čakať až do 12. minúty prvej tretiny už ostrého zápasu. Domáci Kežmarok bol rýchlejší, hostia zohratejší. Po opatrnom začiatku, v ktorom nevedeli súperi, čo si môžu na toho druhého dovoliť začal zápas naberať obrátky. Vo vynikajúcej atmosfére, keď si na úvodný zápas hokejbalovej extraligy v Kežmarku našlo cestu vyše dvesto divákov, prišli prvé vylúčenia i prvé šance. Pri úvodnom vylúčení domáceho Šlachtiča Kežmarčania prežili oslabenie bez väčších problémov. Po jej skončení zobrali opraty zápasu do svojich rúk domáci, no šance Svitanu, T. Jankuru i Jasovského ostali nevyužité. Potom však prišla 12. minúta a po prihrávke Lukáša Svitanu Daniel Brejčák otvoril skóre. Odpoveďou hostí boli dve šance Ružinova, ale brankár Kežmarku Milan Glevaňák sa zaslúžil, že po prvej tretine bolo pre divákov potešiteľných 1:0 pre Kežmarok.


Druhú tretinu začal lepšie Kežmarok. Rýchlym pohybom, dobrými kombináciami zaskočil súpera. Prvé dve päťky boli stálym nebezpečenstvom pre majstra, no ani T. Jankura, ani Šlachtič skóre nezvýšili. Prišlo však zbytočné vylúčenie Lukáša Zwicka, ktoré síce súper nevyužil, no dostal sa do tempa. Už strela Vannaya v závere presilovky volala po góle, no nakoniec súper po zámku v útočnej tretine vyrovnal 8 sekúnd po skončení presilovky v 5. minúte druhej tretiny zásluhou Guráňa. Pre Kežmarok bolo šťastím, že už o 23 sekúnd išiel opäť do vedenia. Po strele Šlachtiča od modrej, vyrazenú strelu brankárom Vasilom, doklepol Karol Jankura do brány, 2:1 pre Kežmarok. Do konca tretiny videli potom diváci najlepší hokejbal v zápase. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Gólu sa domáci fanúšikovia dočkali na ich radosť v súperovej sieti, keď Kežmarok v 25. minúte využil presilovku, keď potrestal podrazenie Guráňa. Oskar Šlachtič od modrej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a po nejakých tečoch skončila loptička v sieti. Posunul domáci tím tak do dvojgólového vedenia. Záver tretiny opäť patril hosťom z hlavného mesta, ktorí zahodili svoje šance i pološance, ale paradoxne v jedinej presilovke v tomto úseku hry, keď bol vylúčený domáci Šlachtič, mohol inkasovať, ale D. Brejčák brejk nedotiahol do víťazného konca.
Tretia tretina už bola viac bojom ako pekným hokejbalom. Hostia vrhli všetko do útoku s cieľom čo najskôr streliť kontaktný gól. Pomohlo im aj vylúčenie K. Jankuru, ktorý následne za nešportové správanie dostal i desaťminútový trest. Hostia však v presilovke mohli paradoxne inkasovať, ale T. Jankura svoju šancu nevyužil. Začalo sa hrať tvrdšie oveľa tvršie a niektoré strety boli na hrane dovoleného. Hra sa priostrila najmä po tvrdom strete a následnej potýčke D. Brejčáka s Vannayom, za ktorú obaja hráči dostali trest do konca stretnutia. Za zbytočnú a nedovolenú účasť pri tomto strete išiel na trestnú lavicu aj Ján Brejčák. Obhajca titulu mal 75 sekundovú výhodu hry 5 na 3. Šance si počas nej vytvoril, ale žiadnu z nich nedotiahol do gólovej bodky. Následnú presilovku 5 na 4, keď vylúčenému J. Brejčákovi chýbali tri sekundy do návratu však už áno a zásluhou Hubera znížili v 35. minúte na 3:2. Do konca tretiny trvalo ešte 10 minút, takže dostatok času i na otočenie zápasu. Hostia boli viditeľne na koni a mali hru v rukách. V 38. Minúte však prišiel dôležitý moment zápasu, keď hosťujúci Huber po strele už pomaly dvíhal ruky, no v poslednom momente prekrížila dráhu strely lapačka Milana Glevaňáka a stav tak ostal 3:2 pre domácich. Bol to veľmi dôležitý okamžik stretnutia, lebo po tejto hrozbe chytili domáci posledné zvyšky síl a pohrozili šancami Lukáša Zwicka a Lukáša Svitanu. Hostia dostali však ešte jeden darček v podobe vylúčenia domáceho Svitanu v 41. minúte. Dve šance však domáci gólman zneškodnil, a tak Kežmarok posledné hrozby prežil bez ujmy, ba mohol zvýšiť stav, ale T. Jankura ani Jasovský nezvýšili daný stav. Ten sa nezmenil ani v 30 sekundovej power-play súpera, počas ktorej ušiel domáci Marcel Jakubčo, ale z uhla netrafil prázdnu bránu. O víťazovi v tomto ťažkom stretnutí rozhodla väčšia túžba po víťazstve, ale Kežmarok sa má ešte veľmi čo učiť, aby začal hrať viac technickejšie a nie silovo. Kežmarok tak v prvom zápase na domácom ihrisku si zaknihoval historické víťazstvo, a vyhral tak šláger jesennej časti ligy, medzi víťazom MAMUT CUPu a obhajcom titulu z minulej sezóny.

zdroj:www.khbl.net
autor:Pavol Humenik

Najbližší program:5. kolo
10. 10. 2009 (sobota), 13.00
Kežmarok - Zvolen


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 6. 10. 2009, 16:10 | Prečítané: 1094x | Kategória: Novinky | Napísal: oksim |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.2s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené