Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Vynovený štadión v plnej prevádzke!!!

Minulý piatok zažil vynovený zimný štadión v Kežmarku svoju seniorskú hokejovú premiéru.

Kežmarskí prvoligoví „jastrabi“ si prvý raz vyskúšali ľadovú plochu s novým chladením a otestovali i pevnosť novučičkých mantinelov a plexiskiel. Od skončenia minulej sezóny až do konca septembra totiž hokejový stánok prešiel prvou etapou rozsiahlej rekonštrukcie.
„Najprv sme po ukončení minulosezónnej prevádzky vykonali bežné stavebné úpravy a údržbu, až potom sme prešli k samotnej rekonštrukcii. Úplne sme vymenili mantinely, v súčasnosti máme už najnovší typ, ktorý vyhovuje všetkým medzinárodným kritériám. Staré mantinely sme poskytli hokejbalistom na ich nové ihrisko. Ešte predtým sme odstavili starú strojovňu a vybudovali sme novú hneď v tesnej blízkosti južnej strany štadióna. Prešli sme na priame chladenie, ktoré potrebuje zhruba 800 až tisíc kilogramov čpavku. K tomu sme pristúpili po viacerých návštevách slovenských štadiónov, kde majú s týmto druhom chladenia dobré skúsenosti. Je to pre nás omnoho výhodnejšia technológia ako predchádzajúce nepriame chladenie, nielen z hľadiska bezpečnostného, ale aj ekonomického,“ rozhovoril sa Vladimír Janček, riaditeľ Správy telovýchovných zariadení (STZ), ktorá má štadión na starosti. Ďalšou výhodou nového chladiaceho zariadenia je i omnoho menšia hlučnosť smerom von. Na novom ľade sa začalo trénovať postupne už od predminulej soboty, počas pracovného týždňa hokejisti otestovali jeho kvalitu počas tréningov a prvého ligového zápasu už naplno.
Podľa najnovších informácií je už takmer isté, že kežmarský „zimák“ zažije v budúcom roku ďalšiu etapu rekonštrukcie, avšak už oveľa väčšieho charakteru ako tento rok. „Akonáhle sa skončí aktuálna sezóna, okamžite ideme na to. Štadión zateplíme, vybudujeme novú strechu, hľadisko dostane nové sedačky, rekonštrukciou prejdú i striedačky a existujúce šatne. Možno ešte do konca tohto roku začneme s výstavbou novej budovy medzi zimným a futbalovým štadiónom, ktorá vyrastie hneď za novou strojovňou a na mieste starej. Jej súčasťou budú nové šatne, posilňovňa, vrátnica či reštaurácia,“ pochválil sa Janček. Táto investícia má byť súčasťou dlhšie spomínanej úpravy štadióna v rámci príprav na olympiádu nepočujúcich športovcov, ktorá sa bude v roku 2011 konať pod Tatrami.
V Kežmarku však nezaháľajú ani s rekonštrukciou ďalších športovísk. Na vyrastajúcom lukostreleckom centre v priestoroch starého futbalového štadió­na už je postavená ochranná stena, na budove sú vymenené okná, na rad prichádza kanalizácia a ochranný plot za futbalovou bránou, aby mohli trénovať lukostrelci i futbalisti zároveň. Pre finančnú i časovú náročnosť spomínaných projektov sa začiatku rekonštrukcie v tomto roku nedočká športová hala v priestore bývalých kasární, ktorú mesto získalo od ministerstva obrany.

zdroj:www.sportoveobjekty.eu


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 7. 10. 2009, 15:06 | Prečítané: 943x | Kategória: Novinky | Napísal: shifty |
Komentáre: 1
.:. fux
drzim palce,nech sa to podari.
Odpoveď | 2009-10-09 15:49:34
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.37s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené