Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Brankári držali svoje tímy, rozhodli až samostatné nájazdy...

SkiPark MHK Kežmarok – HK Dukla Michalovce 2:1 sn

Foto: Lorant Paugsch, webhokej24.sk V ďalšom z početných "východniarskych" derby rozhodol domáci SkiPark o víťazstve nad michalovskou Duklou až v samostatných nájazdoch:

SkiPark MHK Kežmarok – HK Dukla Michalovce 2:1 sn

(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Od úvodu sa do domácej brány postavil mladý Glevaňák, pre ktorého to bol prvý ostrý štart od začiatku zápasu. Zasahovať však musel až v 6. minúte, keď si poradil s nájazdom dvojice Franc - Segľa. Domáci odpovedali už o dve minúty, Marcinko však Babkoviča v bráne hostí neprekonal. V zápase dominovali obrancovia a boj o stredné pásmo, prípadné šance zneškodnili obaja gólmani. Inak tomu nebolo ani v 10. minúte, Stríž skóre zatiaľ neotvoril. Dlhší tlak Kežmarčanov nastal medzi ku koncu prvej tretiny, šance Dubaja, Marcinka a Slanináka ostali nevyužité. Napodobnil ich aj Bača, strela od modrej nebola dostatočne razantná, ani presná.

Ako domáci zakončili prvú tretinu, hostia rovnakým spôsobom začali druhú. Odolával najmä Glevaňák, ktorý neraz hasil nebezpečné šance Franca, Misála, Segľu či Pavlička. V polovici zápasu sa na dlhší čas dostali k výraznejšiemu slovu aj Jastrabi. Počas presilovej hry roztočili kolotoč, spoľahlivý Marton šance Slanináka, Rusnáka, Marcinka aj Schneidera s istotou zneškodnil. Z protiútoku vyskúšal pozornosť domáceho brankára Segľa, ani jemu sa však nepodarilo rozvlniť sieť. Už o pár sekúnd však od modrej vystrelil Bodnár a po dvojnásobnom teči v 32. minúte otvoril skóre. Kežmarčania sa na chvíľu stiahli a to opäť využili aktívni Michalovčania. V 13. minúte nevyužil individuálnu akciu Pavličko, následne sa neujala strela Misála a v 15. minúte neuspel ani Stríž s Francom. V závere opäť vystrčili rožky domáci, strela Bednára skončila len na Martonovi.

Kežmarčania chceli vyrovnať a ich snahu dokumentoval už v prvých sekundách záverečnej časti hry šikovnou strelou Klein. Za hostí odpovedal aktívny Bodnár, jeho dve strely Glevaňáka vystrašili, ale ďalší puk si za chrbát nepustil. Snaha domácich bola odmenená vyrovnávajúcim gólom Gavaliera, ktorý v 48. minúte aj s prispením hosťujúceho hráča vyrovnal na 1:1. V závere sa pokúšali strhnúť víťazstvo na svoju stranu domáci Bača so Schneiderom a hosťujúci Kozák, brankári však podržali svoje tímy.

V predĺžení mali viac šanci domáci, nevyužili však ani presilovku 4 na 3 a tak nasledovali trestné strieľania. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil v 5. sérii domáci kapitán Slaninák a zabezpečil tak domácim ďalšie 2 body.

Jerguš Bača, tréner SkiPark MHK Kežmarok:

Od začiatku zápasu sme mali niekoľko príležitostí, nepremenili sme ich ako aj v minulých zápasoch. V druhej tretine boli Michalovce vyrovnaným súperom, dali gól, dostali sa na koňa. Dnes nebolo v našich silách výraznejšie sa presadiť. Napriek tomu som veľmi rád, že sme vyrovnali, v predĺžení sme mali veľkú šancu streliť gól počas presilovej hry, žiaľ túto veľkú šancu sme nevyužili. Samostatné nájazdy sú lotériou, sme však radi, že sme získali 2 body. Brankár Glevaňák dnes podal solídny výkon, aj on sa podieľal na našom víťazstve a mužstvo výrazne podržal najmä počas presilových hier.

Milan Glevaňák, brankár SkiPark MHK Kežmarok:

Od začiatku som bol trochu nervózny, keďže som dlhšie nechytal. Podržalo ma však mužstvo, niektoré strely ma trafili. To mi pomohlo a ďalej sa mi už chytalo v pohode. Škoda toho inkasovaného gólu, v samostatných nájazdoch to je už 50 na 50, našťastie so šťastným koncom pre nás. Povzbudili ma aj diváci, ktorým venujem aj toto víťazstvo, pretože si to zaslúžia najviac.

Zostavy:

SkiPark MHK Kežmarok: Glevaňák - Rusnák, Gavalier, Brejčák, Polaček, Bača, Dubaj, Vencel - Marcinko, Slaninák, Schneider, Bednár, Klein, Ficko, Kopkáš, Teplický, Jaseňák, Bachleda.

HK Dukla: Marton - Bodnár, Štekláč, Kozák, Regenda, Marinčin, Štefan - Stríž, Franc, Segľa, Sabol, Miľovčík, Misal, Pavličko, Zalužický, Mach.

Góly a asistencie: 0:1 Bodnár (Franc,Misál), 1:1 Gavalier (Schneider, Marcinko), 2:1 Slaninák rsn

Vylúčení: 4/4

Vylúčenia 0/0

Oslabenia: 0/0

Rozhodovali: Halecký, Kalina, Bogdaň

Divákov: 455


Autor: Lorant Paugsch

Foto: Lorant Paugsch, webhokej24.sk

Zdroj: webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 17. 10. 2009, 17:39 | Prečítané: 980x | Kategória: Novinky | Napísal: oksim |
Komentáre: 1
.:. petoKK
mino vcera to nemalo chybu :-) len tak dalej drzime ti vsetci palce :-) ;-)
Odpoveď | 2009-10-17 19:18:31
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.239s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené