Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Kežmarok Piešťany nezastavil

SkiPark MHK Kežmarok - ŠHK 37 Piešťany 1:2

Ani bojovnosť v závere zápasu nestačila domácemu Kežmarku na víťazstvo.


SkiPark MHK Kežmarok - ŠHK 37 Piešťany 1:2

(0:0, 0:1, 1:1)

Vedúci tím I. ligy sa predstavil pod Tatrami a nezačal práve najlepšie. Hneď v úvode ohrozil ich bránku Mašlonka a neskôr aj Klein, predovšetkým pri šanci druhého menovaného mali Piešťany šťastie, keď jeho strelu zastavil brankár Tomek len korčuľou. Hra sa vyrovnala, chýbali vážnejšie šance na oboch stranách. Bojovalo sa väčšinou v strednom pásme a v rohoch klziska, pokusy ohroziť súperovu bránku stroskotali na dovtedy bezchybnej defenzíve. Vzruch priniesla až 14. minúta a akcia hosťujúcej dvojice Kolník - Rybárik, Klempa si naďalej držal čistý štít. Následne vyskúšal jeho pozornosť aj Bučko s Adriánom Kolníkom, skóre sa stále nemenilo. Zmeniť to chcel domáci Bača, jeho strela len tesne minula bránku hostí.

Druhá tretina sa začala v uvoľnenejšom tempe než tá prvá. Puk mali na hokejkách rovnako domáci ako i hostia, ticho pred búrkou však trvalo naďalej. Ako prvý skúsil Klempovu pozornosť Mikušovič, gól ale nestrelil. V 29. minúte už zahrmelo. Hostia zatlačili Jastrabov v obrannom pásme, puk sa dostal ku Chrenkovi a od modrej otvoril skóre. Piešťanci hrýzli aj naďalej a ich druhý gól visel na vlásku. Počas 33. minúty si vytvorili výraznú prevahu, ale Chylo, Mikušovič ani Rosa nepretlačili puk do bránky Kežmarčanov. Ani tí ale neskladali zbrane, Gavalier od modrej zatiaľ nevyrovnal.

Na začiatku záverečnej časti hry sa už tešili aj domáci. Strelu Marcinka tečoval za chrbát Tomeka Mašlonka a začínalo sa odznova. S nerozhodným stavom boli hráči z Piešťan nespokojní, o ich druhý gól sa pokúšali Baran, Bučka aj Adrián Kolník, všetci ale neuspeli na domácom gólmanovi. Ten lovil puk zo svojej siete až v 54. minúte, keď ho ležiaceho prekonal Uhrík. Vzápäti pohrozil aj Románek, vedenie Piešťan nepoistil. V závere stretnutia domáci zabrali, útočnom pásme sa uvoľnil Marcinko a strelou zápästím vymietol horný kút bránky hostí. Na veľké prekvapenie hráčov a divákov rozhodca Bodák nechal hru pokračovať a gól neuznal. Emócie sa stupňovali, nechýbali pästné súboje, ale ani tie nezmenili nič na stave 2:1 pre hostí z Piešťan.

Tí zaznamenali ďalšie víťazstvo a pohodlne vedú tabuľku I. ligy. Dnešný zápas však svojimi verdiktmi poznačil rozhodca Bodák, ale aj hráči Piešťan, keď po jeho záverečnom hvizde provokovali posmeškami a gestami domácich fanúšikov.

Góly a asistencie: 0:1 Chrenko (Románek), 1:1 Mašlonka (Marcinko, Svitana), 1:2 Uhrík

Vylúčení: 10/11

Presilovky: 0/1

Oslabenia: 0/0

Rozhodovali: Bodák, Gavalier, Grečko

Diváci: 452

Kežmarok: Klempa - Rusnák, Gavalier, Kramár, Bartoň, Polaček, Vencel - Marcinko, Slaninák, Schneider, Mašlonka, Svitana, Čižek, Dubaj, Klein, Kopkáš, Ficko, Teplický, Jaseňák.

Piešťany: Tomek - Filip, Bučka, Chovan, Kalafút, Kolník A., Baron, Grman, Grunner A. - Baran, Kolník R., Rybárik, Chylo, Mikušovič, Rosa, Románek, Peško, Chrenko, Uhrík, Blaško.

Jerguš Bača, tréner SkiPark MHK Kežmarok:

Hrali sme proti veľmi vyspelému súperovi, ktorý ešte v riadnom hracom čase neprehral. Na začiatku sme mali dve, tri príležitosti, gól sme však nestrelili. Súpera sme sa zľakli, nehrali sme to, čo sme hrali posledné domáce zápasy. Mali sme dnes slabú streľbu aj slabé presilové hry, čakal som viac od nášho útoku. V zadných radoch to nebolo také zlé, ale s jedným gólom sa ťažko vyhráva, aj keď je otázny gól zo záveru stretnutia, keďže viacerí ľudia gól potvrdili. Nanešťastie, videotechnika v I. lige nie je a tak to už neriešime. Ale napriek tomu som sklamaný. Zajtra nás čakajú Topoľčany, verím, že zabojujeme.

Roman Sýkora, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany:

Dnes sme sa pripravovali na veľmi ťažký zápas, vedeli sme, že Kežmarok má silný tím. Zo začiatku na nás vybehli, ale od 5. minúty sme sa s tým vyrovnali. V druhej tretine sme boli jasne lepší, našu prevahu sme vyjadrili aj gólom. V tretej tretine sme chceli v prvom rade brániť, bohužiaľ, na začiatku sme inkasovali dosť šťastný gól, domáci nás trochu zatlačili, ale chalani zabrali a hrali až do konca. Kežmarok hral dnes veľmi dobre.


Foto: Lorant Paugsch, webhokej24.sk

Zdroj: webhokej24.sk



<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 8. 11. 2009, 20:53 | Prečítané: 757x | Kategória: Novinky | Napísal: shifty |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.254s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené