Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

SkiPark MHK Kežmarok - HC Topoľčany 2:4

Prekvapenie kola sa odohralo v Kežmarku

Výkon z tretej tretiny domácim nestačil a tak sa v Kežmarku z prekvapivého víťazstva tešili hostia z Topoľčian:


SkiPark MHK Kežmarok - HC Topoľčany 2:4

(0:2, 0:2, 2:0)

Góly a asistencie: 0:1 Káčer (Ostertág), 0:2 Hurtaj (Božík), 0:3 Ondruška v pres., 0:4 Hurtaj (Klačanský, Božík), 1:4 Bednár (Buc, Dora), 2:4 Dubaj (Kopkáš, Ficko)

Kežmarčania mali v nohách zápas s lídrom tabuľky z Piešťan, ale práve oni začali aktívnejšie. Gól na hokejke mal Schneider aj Marcinko, obaja však len tesne minuli bránu. Z protiútoku pohrozil Božík, no toho zastavil len za cenu faulu Marcinko. Len päť sekúnd po jeho návrate na ľad hostia otvorili skóre, keď spoza bránky s pomocou brankára Melicherčíka skóroval Káčer. Po góle sa striedali šance na oboch stranách. Za hostí to skúšal Mihalik, za domácich dvakrát Rusnák, ani jednému sa streliť gól nepodarilo. V 11. minúte tvrdo vypálil Polaček, Hippík si svoje miesto úspešne zastal. Odrazený puk sa dostal k Božíkovi, potiahol ho až do útočného pásma, našiel Hurtaja a po chybe domáceho obrancu zvýšil na 2:0 pre Topoľčany. Do konca tretiny sa skúšali presadiť najmä Jastrabi. Strely a dorážky Buca, Bednára, Schneidera či Marcinka zastavil gólman hostí.

Druhú tretinu začali domáci presilovkou, gól z nej nevyťažili. Naopak, v 25. minúte v oslabení nevyhodil puk Gavalier, na modrej sa ho zmocnil Ondruška a prepálil všetko čo mu stálo v ceste - 0:3. Šance sa už nerodili tak ľahko, vzruch priniesla až 33. minúta, keď sa pred Melicherčíka predral Ostertág, skóre ale nezvýšil. Domáci sa dostali k slovu o pár minút neskôr, Bača od modrej vypálil, mieril len tesne vedľa bránky. Na druhej strane otestovali Melicherčíkovu pozornosť Mihálik s Bosákom, stav ostal nezmenený. Čo sa nepodarilo im, podarilo sa minútu pred koncom druhej časti hry Hurtajovi, keď využil nezištnú prihrávku Klačanského a zvýšil na 0:4 z pohľadu domácich.

Štvrtý gól bol pre Melicherčíka priveľa a od 41. minúty ho nahradil mladý debutant Jankura. Ten sa zapotil už v úvode, ale strely hostí bravúrne zneškodnil. Kežmarčania sa hnali do útoku, ale výborne chytajúceho Hippíka sa im prekonať stále nedarilo. Šťastena sa na nich usmiala až v 47. minúte, keď Bednár doklepol puk do odkrytej bránky po nahrávke Buca. Podobná situácia sa odohrala aj o dve minúty neskôr. Puk poskakoval v okolí bránkoviska a až Dubajovi sa podarilo streliť druhý gól Jastrabov. Gól naštartoval domácich, obrana hostí bola pozorná. Tí sa snažili zvýšiť svoje skóre, Mihálik, Kutňanský ani Hurtaj Jankuru neprekonali. V záverečných minútach zatlačili opäť žlto-modrí. Bača od modrej trafil len Hippíka, Dubaj zblízka trafil len jeho betóny a strely Rusnáka a Doru tiež neslávili úspech. Kežmarčania tak prehrali druhý zápas počas dvoch dní a v tabuľke uzatvárajú hornú polovicu.

Jerguš Bača, tréner SkiPark MHK Kežmarok:

Dnešný zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Podali sme najhorší výkon na domácom ľade, možno s výnimkou tretej tretiny. V úvode sme dostali nešťastný gól, následne sme sa trápili najmä v koncovke. Robili sme veľké množstvo chýb, ktoré rozhodli o osude stretnutia. Po strelení dvoch gólov som dúfal v zvrat, žiaľ, keď sa nepokúšame o šťastie celý zápas, nemôže sa ku nám prikloniť. Dnes sme mali streleckú prevahu, ale dôraz pred bránou a v zakončení nám opäť chýbal, o čom svedčí aj strelecká bilancia v posledných troch zápasoch. Súťaž je vyrovnaná a dúfam, že stratené body získame aj u súperov.

Vladimír Matejov, tréner HC Topoľčany:

V dnešnom zápase sme chceli odčiniť dve domáce prehry, čo sa nám aj podarilo. Hrali sme veľmi takticky a disciplinovane, doteraz sme mali problém s premieňaním šancí, dnes sme za 40 minút strelili štyri góly. Dva góly dostali súpera na nohy a začali sme sa obávať o výsledok. Chalani však umnou hrou dohrali a vyhrali. Musím pochváliť všetkých a poďakovať im za predvedený výkon, najmä brankára Hippíka, ktorý nás podržal v kritických chvíľach. Potvrdilo sa, že v mužstve je dobré mať dvoch kvalitných brankárov. Hráči, keď chcú a hrajú to, čo sa im povie, tak porazia hocikoho. Domáci mali dnes výraznú streleckú prevahu, no góly sme dávali my.

Liga je vyrovnaná a ktokoľvek môže vyhrať. Dnes sme videli veľmi dobrý hokej a jeden z najlepších v tomto ročníku. Škoda riedko zaplnených tribún a klobúk dole pred domácimi hráčmi, keď aj za stavu 0:4 bojovali o výsledok. To si cením na každom hráčovi, keď bojuje za každého stavu.


Zdroj: webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 9. 11. 2009, 21:45 | Prečítané: 860x | Kategória: Novinky | Napísal: shifty |
Komentáre: 2
.:. mima
chlapci,chlapci SLABE to bolo velmi slabe |-/
Odpoveď | 2009-11-09 21:52:04
.:. petoKK
ale bolo vidiet aj ze ked fanklub zacal v tretej tretine daco kricat tak zacali bojovat aj chlopi :-) no nic nevadi snad buduci zapas vyhrame verim tomu :-)
Odpoveď | 2009-11-10 15:38:21
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.264s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené