Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

V 1.HL zápas plný emócií: HK Brezno – SKI PARK MHK Kežmarok 2:4

Bilancia pred zápasom hovorila v prospech Brezna, pretože predošlé dva zápasy s týmto súperom vyhralo.

V 1.HL zápas plný emócií: HK Brezno – SKI PARK MHK Kežmarok 2:4

Bilancia pred zápasom hovorila v prospech Brezna, pretože predošlé dva zápasy s týmto súperom vyhralo.

A navyše, doma dokáže nováčik poraziť takmer každého. Na konci zápasu, ktorý sledovalo 1382 divákov, však boli šťastnejší hostia, ktorí si odniesli z Brezna tri body.

HK Brezno – SKI PARK MHK Kežmarok 2:4

(0:0, 2:2, 0:2)

Góly a nahrávky: 0:1 Dubaj (Kopkáš), 1:1 Laco (Šimčík, Šmálik), 2:1 Fábry (Šimčík, Šmálik), 2:2 Bednár (Dubaj), 2:3 Rusnák (Teplický, Klein), 2:4 Dubaj (Vastuško)

Zápas začal vo veľmi svižnom tempe, Ján Babic spomedzi kruhov i Paško vyskúšali Klempu v bráne hostí. V strednej časti hry mali hru pod kontrolou hostia a Brezno sa dostávalo pod tlak. Brezno od 7. minúty hralo v oslabení, ale Lipnický v bráne doslova čaroval a zneškodnil všetky hrozby Kežmarku. V 16. minúte opäť zbytočná chyba domácich (šesť hráčov na ľade) priniesla ďalšie oslabenie, ktoré ostalo nevyužité.

Zaujímavý hokej pokračoval aj v 2. tretine. Zo sedadiel dvihla divákov akcia Šimčíka, gólový efekt ale nepriniesla. Breznianska hala stíchla v 29. minúte, keď Dubaj backhandom prekonal domáceho gólmana. Odozva domácich nenechala na seba dlho čakať a Laco po prihrávke na modrú od Šimčíka prekonal Klempu. V 36. minúte sa po vysunutí Šimčíkom do samostatného úniku dostal Juraj Fábry, ktorý strelou švihom do šibenice naklonil misku váh na stranu domáceho tímu. V druhej polovici 39. minúty Kežmarok fauloval. Situácia dve sekundy pred koncom tretiny pobúrila celý štadión a usvedčila rozhodcu, ktorý dnes nepodal výkon hodný prvej lige. Vo vlastnom oslabení Bednár usmernil puk do domácej brány nohou. Rozhodca gól uznal a vyvolal tak búrlivý piskot breznianskeho publika.

Na úvod 3. tretiny Brezno nevyužilo dve presilovky po sebe, čo sa možno stalo osudným. Hra sa po uplynutí trestov presúvala z jednej strany na druhú. Brezno do polovice tretiny tlačilo súpera, no neúspešne. Kežmarok sa zmohol na jednu strelu, ktorú Lipo vyrazil ľavým ramenom. V 50. minúte domáci trestuhodne zahodili veľkú šancu. Nedáš? Dostaneš! V 51. minúte Štefan Rusnák polostrelou–polonahodením skóroval. Kežmarok po tomto góle ožil. Brezno bojovalo zo všetkých síl. Druhý klinec do rakvy prišiel v 58. minúte, kedy nahodený puk Vastuška sa bizardne odrazil od plexiskla padá pred Dubaja a ten do prázdnej brány upravil na konečných 2:4

Zápas poznačilo aj pár nepríjemností, zranenie Bálinta alebo odchod arbitrov do šatní po zápase. Rozhodcovia ostávali stáť v strede ihriska a čakali, kým organizátori nevypratali priestor nad odchodom do šatní.

Foto: hkbrezno.webgarden.cz
Zdroj: hkbrezno.webgarden.cz, webhokej24.sk
  

 

 


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 23. 11. 2009, 10:46 | Prečítané: 1024x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 1
.:. dalli
No dalsie bodiky sme si pripisali.Len tak dalej keymarok.GO Hawks GO GO GO
Odpoveď | 2009-11-23 15:38:52
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.32s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené