Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Kežmarok zabral a vo výbornej atmosfére zvíťazil !!!

MHK Kežmarok - HC 46 Bardejov 5:1

Napísal Lorant Paugsch

 

V zápase s vynikajúcou atmosférou porazil Kežmarok tretí tím tabuľky, Bardejov !!!

SkiPark MHK Kežmarok - HC 46 Bardejov 5:1


Domáci hrali na svojom ľade po dlhom čase a chceli sa ukázať v tom najlepšom svetle najmä po zlých výsledkoch z posledných zápasov. Opak sa stal skutočnosťou, keď hneď v úvode zatlačili hostia, Klempa sa len zahrieval. V pokúšaní šťastia pokračoval v oslabení Tkáč, trafil len brankára. Vzápätí hrali domáci ďalšiu presilovku, domáci zovreli hostí v ich obrannom pásme a Bača strelou od modrej vymietol pavučinu v ľavom robu brány. O minútu sa snažil vyrovnať Baláž, individuálnu akciu však nezakončil presne. Napodobnil ho aj Zambori, trafil len lapačku domáceho gólmana. Domáci odpovedali šancami Slanináka v oslabení a aj dvojice Vastuško - Žemba, druhý menovaný však nespracoval milimetrovú nahrávku, Klein sa z vyloženej šance taktiež mýlil. V závere tretiny mohli vyrovnať Cvejn s Jaškom, domácich podržal Klempa.

Druhá tretina začala pre Jastrabov ako zo sna. Bednár vyhral buly, puk sa dostal ku Svitanovi a sám sa pred Pecom nemýlil. Kežmarčania mali viac z hry, pribrzdilo ich zranenie Bednára, ktorého museli vynášať na nosidlách a do zápasu už nezasiahol. Kežmarčanov hostia niekoľkokrát zatlačili, najmä počas presiloviek. Molnár už-už dvíhal ruky nad hlavu, Klempa zázračne puk zastavil tesne pred bránkovou čiarou, pomáhali mu aj obrancovia, najmä Bartoň s Dorom sa nie raz hodili do nepríjemnej strely.

Úvod tretej tretiny patril hosťom, počas presilovej hry si však vážnejšiu šancu nevypracovali. Naopak, zabudli na zadné vrátka, do útočného pásma sa vrútili traja domáci a Slaninák dorazil Schneiderovu strelu za chrbát bezmocného Peca. Podobná situácia sa odohrala už o 90 sekúnd neskôr, Čížek vybehol s trestnej lavice a po Svitanovej nahrávke zvýšil na 4:0. Gólová smršť pokračovala aj ďalej, Čížek si spracoval puk, z kruhu vymietol aj druhú pavučinu Pecovej brány a zvýšil na hrozivých 0:5 z pohľadu hostí. Tí nakoniec zaznamenali čestný úspech, keď sa puk za chrbát Klempu dokotúľal predovšetkým zásluhou Molnára. Záver zápasu bol v réžii Kežmarčanov. Slaninák, Schneider, Klein, Jaseňák, Dubaj, Bartoň či Marcinko šance nevyužili, ale napriek tomu zápas dotiahli do víťazného konca.

Zápas sa hral vo vynikajúcej atmosfére, ku ktorej prispeli nielen domáci, ale aj hosťujúci fanúšikovia. Kežmarčania predviedli jeden z najlepších výkonov na domácom ľade a zaslúžene zvíťazili nad tretím celkom ligy.

Jerguš Bača, tréner SKI PARK MHK Kežmarok:


Jerguš Bača: Dnes to bol ťažký zápas, vedeli sme, že Bardejov je veľmi dobré mužstvo, čo sa aj potvrdilo. Majú skvelý útok, prvé dve tretiny to aj dokazovali. Kľúčovým momentom bolo ubránenie dvoch presilových hier 5 na 3, resp. 4 na 3, po ktorých sme udržali výsledok 2:0. V tretej tretine nám padlo takmer všetko, čo sme chceli, dôležitým gólom bol najmä ten v oslabení. Nejaké sme ešte mohli pridať, ale šance sme nevyužili.

Dnes sme videli jeden z lepších zápasov, hráči oboch mužstiev sú ofenzívnejšie ladení. Dnes ma milo potešili fanúšikovia, mali sme tu dva fankluby a som rád, že aj domácich prišlo o čosi viac. Nasledujú ťažké zápasy vonku, chceme v nich bodovať a udržať sa hore v pásme play-off. Chceme naháňať horné priečky a nie odrážať útoky zo spodnej časti tabuľky.

Tretiny:

(1:0, 1:0, 3:1)

Kežmarok: Klempa - Dora, Bartoň, Rusnák, Gavalier, Polaček, Bača, Vencel, Dubaj - Bednár, Žemba, Čížek, Marcinko, Slaninák, Svitana, Kopkáš, Vastuško, Ficko, Jaseňák, Klein, Schneider

Bardejov: Pec - Dutkovič, Pichnarčík, Tkáč, Jašek, Mojdis, Šimo, Cvejn - Gmitter, Stoklasa, Leitner, Zambori, Majerník, Molnár, Fiala, Baláž, Klimek, Forgáč

Góly a asistencie: 1:0 Bača (Vastuško, Žemba), 2:0 Svitana (Bartoň, Bednár), 3:0 Slaninák (Schneider, Dubaj), 4:0 Čížek (Svitana, Bartoň), 5:0 Čížek (Svitana,Dora), 5:1 Molnár (Cvejn, Zambori)

Vylúčení: 8/4

Využitia: 1/0

Oslabenia: 1/0

Rozhodcovia: Lauff, Rovenský, Kacej

Divákov: 410

Foto: Lorant Paugsch, webhokej24.sk

Zdroj: webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 5. 12. 2009, 15:38 | Prečítané: 932x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 2
.:. zero_KK
Konečne zapas na ktorý sa dalo pozerať :-D
Odpoveď | 2009-12-05 16:41:44
.:. mima
A konečne aj dobra atmoška ...
Odpoveď | 2009-12-05 16:48:16
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.205s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené