Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Disciplína a trpezlivosť rozhodli

SkiPark MHK Kežmarok - HC Prešov 07 1:2

Dlhšia prestávka neprospela ani jednému mužstvu, začiatok zápasu sa preto niesol vo vlažnom tempe. Ako prví pohrozili domáci, keď kolotoč pred súperovou bránkou roztočil Slaninák, Kopkáš, Čížek aj Kramár, každý však svoje šance zahodil.

Rovnako si počínal aj Žemba, jeho strela skončila na bránke. Klempu v bránke domácich ohrozil najprv samostatne Koky, neskôr aj Pulščák, puk skončil v oboch prípadoch mimo. Najväčšia šanca na strelenie gólu sa naskytla domácim. V 13. minúte sa na Ferja rútil Schneider, brankár strelu len vyrazil, do odkrytej bránky pálil Slaninák, z kruhu na vhadzovanie trafil len bočnú sieťku. Prešovčania sa na dlhšie usadili v útočnom pásme v 18. minúte, Caban, Zavacký, ani Koky neskórovali. Šancu na prvý gól mal pár sekúnd pred koncom Žemba, zoči-voči Ferjovi neuspel.

Druhú tretinu začínali domáci v početnej prevahe, skóre sa nemenilo. To už ale nebolo pravdou v 24. minúte. Buc vyhral buly a následne sa Čížek trafil Ferjovi medzi betóny. Gól naštartoval obe mužstvá, tie sa ale predbiehali v zahadzovaní šancí. Za hostí neskóroval Brincko, Cmorej ani Suja, domácim sa na druhej strane vôbec nevydarila takmer dvojminútová presilovka 5 na 3. Paradoxne, najväčšiu príležitosť mali vo vlastnom oslabení, Bucova nahrávka len tesne minula Čížeka pred bránkou.

Záverečná časť hry priniesla tlak Prešova, ktorý znamenal v 45. minúte gól z hokejky Zavackého. Hra sa otvorila, ožili aj domáci. Gavalier len tesne minul, Slaninákov pokus stroskotal na hosťujúcom brankárovi. Počas hosťujúcej presilovky skúšali Klempovu pozornosť Brincko s Komom, domáci gólman naďalej odolával. Zabrániť gólu sa mu už však nepodarilo v 49. minúte, keď Suja z uhla dorážal Novákovu strelu a zavŕšil dokonalý obrat v stretnutí. Aj naďalej hostia útočili, ale nezabúdali na pozornú obranu, cez ktorú sa domáci dostávali len problematicky. V ich radoch stúpala nervozita a zbytočné vylúčenia domácich obrali o možnosť usadiť sa v pásme hostí. Prešov tak zvíťazil 2:1 a bodovo sa dotiahol na Trnavu, s ktorou okupuje 2., respektíve 3. miesto v tabuľke.  
 

SkiPark MHK Kežmarok - HC Prešov 07 1:2

(0:0, 1:0, 0:2)

SkiPark MHK Kežmarok: Klempa - Rusnák, Gavalier, Dora, Kramár, Polaček, Bača, Bartoň - Ficko, Slaninák, Schneider, Buc, Žemba, Čížek, Dubaj, Vastuško, Kopkáš, Jaseňák, Klein, Teplický.

HC Prešov 07: Ferjo - Pulščák, Sučko, Ondrej, Hopkovič, Koma, Brincko, Ivančo - Kövér, Caban, Novák, Pavlovský, Kubus, Zavacký, Cmorej, Suja, Koky, Michalica, Pucher, Chovan.

Góly a asistencie: 1:0 Čížek (Buc), 1:1 Zavacký (Hopkovič, Pavlovský), 1:2 Suja (Novák)

Vylúčení: 9:6, navyše Polaček (Kežmarok) 10 min. za napadnutie zozadu
Presilovky: 0:0  
Oslabenia: 0:0,
463 divákov
Rozhodovali: Lauff, Rovenský, Kacej


Jerguš Bača, tréner Kežmarku:


Ťažko sa mi hodnotí zápas, v ktorom sme mali už v prvej tretine tri veľké šance a viac z hry proti posilnenému Prešovu o hráčov z Trebišova. Dnes sme zlyhali v koncovke, disciplíne, čo najmä v tretej tretine rozhodlo, keď sme mali päť vylúčených hráčov, čo sa nemôže stávať. Rovnako kľúčovým momentom bola aj nevyužitá presilovka 5 na 3. Aj za rovnovážneho stavu som dúfal, že sa nám podarí streliť ďalší gól. Vyhrať sme mohli, ale nie s takým prístupom a osobnou disciplínou. Schneider, Čížek aj Polaček boli zbytočne vylúčení. Hráčov z extraligového Popradu som už videl hrať aj lepšie, síce mali dlhšiu prestávku ako my, ale čakáme od nich viac, mali by to byť tí, čo rozhodujú zápasy, aj v presilovkách. Jediný, ktorý toto kritérium spĺňa, bol jednoznačne brankár Klempa.

Igor Liba, tréner Prešova:


Mali sme domácim čo vracať, keďže sme s Kežmarkom hrali len nedávno. Hrali sme s nimi doma zápas, v ktorom sme minútu pred koncom vyhrávali o gól, napriek tomu sme prehrali. Kežmarok bol posilnený hráčmi z Popradu. Zápas mal rýchle tempo. Videli sme na prvú ligu veľmi kvalitný zápas s atraktívnym hokejom. Hrali sme trpezlivo aj za nepriaznivého stavu. V prvej tretine sme dostali nešťastný gól z buly. Hráčom sme ale hovorili, aby hrali naďalej trpezlivo a čakali na príležitosť. V poslednej tretine prišla, keď sa nám podarilo streliť dva góly. Za stavu 2:1 sme už hru kontrolovali, domáci znervózneli, zbytočne faulovali, čo nám, samozrejme, pomohlo. Nastúpili sme posilnení o dvoch nových hráčov, v obrane nastúpil Brincko a v útoku Koky. Sú to hráči, ktorí majú skúsenosti a bolo ich vidno na ľade.

Vyhrali sme zaslúžene, nepripustili sme už zvrat, aký sa nám stal doma. Chlapcom ďakujeme za kvalitný výkon a sme radi, že si odvážame domov tri body.

 

Autor: Lorant Paugsch

Zdroj: webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 3. 1. 2010, 21:54 | Prečítané: 979x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.281s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené