Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Dvanásť NAJ extraligového Kežmarku

Znamená to, že patríme priamo do zlatého stredu tabuľky!!!

V jesennej časti odohrali kežmarskí extraligoví hokejbalisti v jedenástich kolách desať zápasov. V nich päťkrát vyhrali, päťkrát prehrali a ten jedenásty vyhrali kontumačne. Dvakrát sme vyhrali vonku, no dvakrát sme prehrali doma.

 

Znamená to, že patríme priamo do zlatého stredu tabuľky. I preto môžeme vyjadriť spokojnosť s momentálnym postavením mužstva v súťaži, pretože sme sa presvedčili, že extraliga má trochu iné zákonitosti ako hocijaký turnaj. Ak na turnaji môžeme prípadné chyby v zápase napraviť hneď v ďalšom zápase, ktorý sa hrá v ten istý deň, tu to často nie je možné. Nasledujúci zápas sa hrá totiž až o týždeň a dovtedy sa zmení nielen forma, ale často aj samotná zostava mužstva. Tu sa musí preto na každý zápas nastupovať ako na zápas rozhodujúci a v priebehu neho naprávať prípadné chyby, pretože šanca na opravu neexistuje.

 

 

 

 

NAJhorší výkon

 

Prvý zápas: HBC Žirafa ŽILINA – MŠK KEŽMAROK 4:0

 

V extraligovej premiére sme všetci čakali lepší výkon od kežmarských hráčov. Prílišné chcenie a nervozita však až priveľmi zväzovali ruky a nohy hráčom. Po úvodnom oťukávaní začali hrať domáci tvrdšie, naši začali oplácať zvýšenou agresivitou, niekedy zbytočne až za hranicu dovoleného, z čoho rezultoval výkon, keď sme sa nemali kedy v oslabeniach naštartovať do zápasového tempa.

 

 

 

 

NAJnezaslúženejšia prehra

 

Druhý zápas: LG TPS DOPRASTAV Bratislava – MŠK KEŽMAROK 3:0

 

Vyrovnaný zápas. Konečný výsledok však nezodpovedal priebehu hry. Tento zápas sme mohli aj vyhrať a nie prehrať dokonca na nulu.

 

 

 

 

NAJdôležitejšie víťazstvo

 

Tretí zápas: HbK Fany sport SKALICA – MŠK KEŽMAROK 0:3

 

Po dvoch prehrách na nulu sme si už pomaly kládli otázku, dáme vôbec v extralige gól? Dali. A v pravý čas. Priniesli nám nielen prvé víťazstvo v súťaži, ale aj vrátili naštrbené sebavedomie a dali najkrajšiu pozvánku pre našich fanúšikov pred domácou extraligovou premiérou s majstrom z Ružinova. I preto budeme na Skalicu vždy spomínať v dobrom.

 

 

 

 

NAJlepší zápas a NAJlepší výkon

 

Štvrtý zápas: MŠK KEŽMAROK – RbK Hockey RUŽINOV Bratislava 3:2

 

Pred najväčšou diváckou kulisou v súťaži v základnej časti, za nádherného slnečného počasia, pred najvyššími predstaviteľmi mesta Kežmarok i vedenia Slovenskej hokejbalovej únie, v zastúpení primátora a prezidenta únie sa otváral nový štadión na hokejbalovej mape Slovenska. Pri tejto premiére videli všetci šláger súťaže medzi majstrom ligy a víťazom MAMUT CUPu. Zápas nikoho nesklamal. Priniesol výborný hokejbal, ktorému nechýbala výsledková dráma, ale priniesol aj najlepší výkon kežmarských hokejbalistov.

 

 

 

 

NAJslabší domáci výkon

 

Piaty zápas: MŠK KEŽMAROK – N-Sport ZVOLEN 2:0

 

Po krásnom zápase proti Ružinovu, prišiel v nasledujúcom zápase trvalý dážď, ktorý však určite nebol pravou príčinou slabého výkonu nášho mužstva. Predstava, že uhráme ľahké a vysoké víťazstvo sa zmenila obava o výsledok do posledných minút.

 

 

 

 

NAJvyššia prehra

 

Šiesty zápas: ŠK 98 PRUSKÉ – MŠK KEŽMAROK 7:1

 

Polovica zápasu bez gólov, potom naše vedenie. Kto by to vtedy povedal, že utŕžime najvyššiu prehru? A ponaučenie? Každý súper si žiada iný prístup, ak chceme dosiahnuť proti nemu úspech. A líder tabuľky tým viac. Tak zlí sme určite neboli, aby sme tak vysoko prehrali. Nikdy by sa nemalo stať, že zápas zabalíme. Vždy niekoho reprezentujeme. Minimálne seba.

 

 

 

 

Bez komentára

 

Siedmy zápas: MŠK KEŽMAROK – ŠK Evel PROFIS 32 Bratislava 5:0 kontumačne

 

Najväčšie sklamanie. Súper bez toho, aby nám dal vedieť na zápas ani nevyštartoval. Paradoxom je, že finančná pokuta ho stála menej akoby k nám vycestoval. Aj takýmto spôsobom sa nám predstavila hokejbalová extraliga.

 

 

 

 

NAJhviezdnejšia desaťminútovka KežmarkuNAJlepší výkon rozhodcu

 

Ôsmy zápas: Double Team Žirafa POV. BYSTRICA – MŠK KEŽMAROK 4:6

 

Výborný výkon rozhodcu Mateja Pleška bol hlavným znakom tohto súboja. V jeho závere prišli v stretnutí i iné emócie, ktoré nás veľmi potešili. I keď naše mužstvo ešte v tretej tretine prehrávalo 1:4, prišla najlepšia desaťminútovka kežmarských hokejbalistov v súťaži. Počas nej súpera prestrieľali 19:0, za 134 sekúnd strelili štyri góly, otočili stav zo 4:1 na 4:5, aby nakoniec vyhrali 6:4. Fantastické!

 

 

 

 

NAJhorší výkon rozhodcov

 

Deviaty zápas: MŠK KEŽMAROK – HbK Kometa VRÚTKY 1:3

 

Toto bol jediný zápas Kežmarku, v ktorom neboli jeho hlavnými aktérmi hráči. No hlavnými porazenými boli iba kežmarskí hráči. Rozhodca z Vrútok nevylúčil jediného hosťujúceho hráča a kežmarský rozhodca zas nielenže nevylučoval za likvidačné zákroky súpera, alebo za fauly na domácich hráčov, ktoré sa stali pred jeho očami, ale poslal predčasne do kabín dvoch domácich hráčov. Celý zápas medzi dvomi vyspelými mužstvami tak vyslovene zničili.

 

 

 

 

NAJbojovnejší výkon

 

Desiaty zápas: MŠK KEŽMAROK – SKB Izoglobal MARTIN 3:5

 

I keď bolo vidieť, že domácim hráčom to herne ani kombinačne nejde, diváci na konci ocenili ich bojovnosť ako aj vyspelosť súpera, ktorý je vicemajstrom Slovenska. Dobrý a dramatický zápas bol výsledkovo definitívne rozhodnutý až gólom v power-play do siete Kežmarku.

 

 

 

 

NAJkontroverznejší koniec zápasu

 

Jedenásty zápas: MŠK KEŽMAROK - HBC Žirafa ŽILINA 3:1

 

Dobrý extraligový zápas bol nečakane ukončený šesť minút pred koncom. Po tom ako domáci divák potiahol, počas prerušenej hry, za dres hosťujúceho hráča, odmietli hostia dohrať zápas. Napriek tomu, že divák sám okamžite opustil areál štadióna. O konečnom verdikte tohto neodohraného zápasu rozhodovala športovo-technická komisia, ktorá potvrdila výsledok dosiahnutý v zápase. O budúcnosti domácich zápasov rozhodne Výkonný výbor SHbÚ, keďže voči uzatvoreniu štadióna a odohrať najbližšie tri domáce zápasy minimálne sto kilometrov od Kežmarku, o ktorom rozhodla Disciplinárna komisia SHbÚ, sa Kežmarok odvolal.

 

 

 

Ako je vidieť, skoro každý extraligový zápas priniesol nejakú nečakanú zápletku. Každý zápas je iný, ťažký a výkonnostne je liga veľmi vyrovnaná. Je potešiteľné, že Kežmarok sa v nej nestratil, ba naopak, vybudoval si u súperov rešpekt. Zdá sa však, že v súťaži musíme byť na všetko pripravení

zdroj:www.khbl.net.

autor:Pavol Humenik


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 6. 1. 2010, 22:56 | Prečítané: 1033x | Kategória: Hokejbal | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.259s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené