Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Kežmarok si komplikuje cestu do PO !!!

SkiPark MHK Kežmarok - HC 07 Detva 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Začiatok zápasu zastihol hostí v hernej pohode, ale domáci ich tlak ustáli. Tí sa k slovu dostali až v 3. minúte. Strely Baču od modrej však nebezpečenstvo neznamenali. Naopak, Čížekova šanca ku gólu ďaleko nemala. Hráči Detvy nechali niekoľkokrát vyniknúť brankára Jankuru, keď postupne odolal pri oslabení o dvoch hráčov a následne zneškodnil aj strely Kozelnického a Hrušku. Domáci mohli vyhrávať v 16. minúte, Marcinkovi v oslabení však v poslednej chvíli odskočil puk. Sľubné šance mali aj Klein so Schneiderom, skóre sa však nemenilo.

Druhú tretinu začali Kežmarčania v presilovke, ale Kopkáš ani Marcinko nedali. To mohli potrestať Detvania, predovšetkým Čársky a Marcinek, gólman domácich zastavil puk tesne na bránkovej čiare. Chybu v obrane domácich nevyužila ani dvojica Čanky - Lesko, ktorá nevyužila prečíslenie 2 na 1. Okulahodiacu akciu predviedli Jastrabi v 30. minúte, biliardovú akciu rozohrali Bača, Schneider a Slaninák, ten len tesne minul Stierankovu bránu. Prvý gól zápasu padol v 33. minúte, keď Pék potiahol puk do útočného pásma a naservíroval ho opustenému Srnkovi, ktorý ho len doklepol do siete. V závere tretiny vynikol aj hosťujúci brankár, keď si poradil so šancou Čížeka, aj s tenisovým úderom Slanináka z tesnej blízkosti.

Záverečnú časť začal domáci Schneider, ktorý svojou strelou vyprášil Stierankovu lapačku. V oslabení skúšal šťastie aj Vastuško, ani jemu sa nepodarilo vyrovnať. Nedáš - dostaneš, sa opäť povrdilo. Po tlaku domácich sa hostia dostali na dostrel Jankurovej brány a Marcinek nikým nekrytý od modrej zvýšil na 2:0. Až druhý gól naštartoval domácich k lepšiemu výkonu. Strelu Rusnáka vo vzduchu tečoval Slaninák, Stieranka stál na mieste. „Gól“ si diváci zakričali až v 51. minúte, keď Čížek v presilovke dorazil Jaseňákovu strelu. Hostia sa snažili čo najskôr odpovedať, Jurík, Čársky ani Melicherčík výborne chytajúceho Jankuru už neprekonali. Domácim nepomohla ani minútová power-play a skomplikovali si cestu do play off.

Góly a asistencie: 0:1 Srnka (Pék, Melicherčík), 0:2 Marcinek (Jurík, Melicherčík), 1:2 Čížek (Jaseňák, Vencel) v pres.

Vylúčení: 5:5, navyše Hruška (Detva) 10 min - napadnutie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 362 divákov. Rozhodovali Jakubec - Paulíny, Kacej.

Kežmarok: Jankura - Rusnák, Dubaj, Polaček, Bača, Gavalier, Vencel, Marcinko - Čížek, Slaninák, Ficko, Kopkáš, Vastuško, Teplický, Jaseňák, Klein, Schneider

Detva: Stieranka - Kozelnický, Lalka, Špila, Hruška, Šufliarsky, Suchý, Bartoš - Škvarka, Marcinek, Pék, Cútt, Lesko, Čanky, Čársky, Jurík, Melicherčík, Šťastný

Tomáš Bartečko, asistent trénera SKI PARK MHK Kežmarok:

Dnes to bol ťažký zápas, keďže sa bojuje o play-off aj o udržanie v lige. Pre nás to je o to ťažšie, že už nedostávame z Popradu toľko hráčov, keďže aj tam nastali hráčske zmeny. Musíme hrať s tým, čo máme. Stále je zranený aj brankár Klempa, aj keď dnes nás podržal aj Jankura. Viac sme čakali od útočníkov, najmä v druhej tretine nevyužili veľké šance, chýbala nám pohotovosť. Naopak, hráči Detvy využili svoje šance a vo väčšine zápasu nám nedovolili súvislejšiu kombináciu. Do play-off chceme stále postúpiť, no musíme bodovať najmä na domácom ľade a dúfame, že nám pomôžu hráči z Popradu.

Milan Čanky, tréner HC 07 Detva:

Ako každý z týchto posledných zápasov, aj ten dnešný bol pre nás veľmi dôležitý, aby sme bodovali. Podriadili sme zisku bodov všetko. Chalani zahrali veľmi dobre, takticky, prehusťovali sme stredné pásmo, aby sme zachytávali tlak domáceho tímu, čo sa nám darilo počas celého zápasu. Všetko to bolo podložené doslova a dopísmena špičkovým výkonom brankára Stieranku, ktorý nás mimoriadne podržal. Chalani zabojovali a po prvej tretine, ktorá skončila 0:0, sme išli do vedenia. Zvýšili sme aj na 2:0, domáci znížili na rozdiel kontaktného gólu, ale veľmi dobrou taktickou hrou sme víťazstvo ubránili. Aj domáci tréner uznal, že si dnes tri body z Kežmarku odvážame zaslúžene.

 

Autor: Lorant Paugsch

Zdroj: webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 18. 1. 2010, 07:19 | Prečítané: 910x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.374s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené