Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Po úvodnej nervozite nakoniec postup do play off !!!

SkiPark MHK Kežmarok – MŠ HK Prievidza 6:0 (0:0, 4:0, 2:0) !!!

SkiPark MHK Kežmarok – MŠ HK Prievidza  6:0

 

(0:0, 4:0, 2:0)

Zápas sa začal tak, ako by každý očakával - náporom a aktivitou domácich. Tí sa mohli tešiť už v prvých sekundách zápasu, ale Majeský, Schneider ani Svitana skóre neotvorili. O pár minút mal v presilovke príležitosť Ihnačák aj Schneider, neskôr Klein a s Potočníkom v bránke hostí hrala aj konštrukcia bránky, ktorú trafil Svitana. Hostia vážnejšie ohrozili Melicherčíka až v 9. minúte, ten si však s príležitosťou Chromého poradil. Schneider mohol do tretice skórovať, ale Svitanovu strelu tečoval tesne mimo, na druhej strane sa vyznamenal Melicherčík pri strele Bartíka. Domáci zahadzovali nemožné, nevyužili ani nájazd dvojice Klein–Ihnačák počas oslabenia.

Kto prišiel o 14 sekúnd neskôr na druhú tretinu, nestihol otvárací gól Svitanu hneď po buly. Hostia boli pri chuti najmä počas presilovky,  Kováč ani Dírer však nevyrovnali. Naopak, domáci zvýšili zásluhou Vastuška. Opäť počas presilovky ohrozil Melicherčíka Lelkeš, ale následne z protiútoku ušiel Majeský a zvýšil už na 3:0. Ani nie o minútu ho napodobnil Žemba, keď jeho strela prekĺzla ponad Potočníkovu lapačku. V závere tretiny mohli skórovať aj hostia, to by ale nesmel Žember trafiť iba žŕdku.

Do záverečnej tretiny nastúpil namiesto Potočníka Mikuš a už od začiatku sa zapotil pri šanciach Kleina, Gavaliera a Vencela, rovnako ako pri nájazde Schneidera s Majeským. V 46. minúte ho už prekonal opäť Žemba, keď v páde vsietil piaty gól domácich. Od tohto momentu začali domáci hrať uvoľnene a s pohodou na hokejkách, za čo ich mohol potrestať Samoylenko, ten však zoči-voči Melicherčíkovi neuspel. Naopak, peknú akciu predviedla dvojica Majeský s Ihnačákom, keď druhý menovaný z kruhov prestrelil Mikuša. Na záver ešte hosťujúci Beňadik trafil žŕdku, to ale nemenilo nič na tom, že domáci sa víťazstvom 6:0 dostali do play-off.

Góly a asisitencie: 1:0 Svitana (Gavalier M., Majeský), 2:0 Vastuško (Ihnačák), 3:0 Majeský (Svitana, Polaček) v oslab., 4:0 Žemba (Marcinko, Vastuško) v oslab., 5:0 Žemba (Marcinko,  Vastuško), 6:0 Ihnačák (Majeský)

Vylúčení: 6:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 2:0, 330 divákov.
Rozhodovali: Višňovský, Farkaš, Paulíny.

Kežmarok: Melicherčík - Polaček, Michal Gavalier, Roman Gavalier, Vencel, Dubaj, Marcinko - Schneider, Svitana, Majeský, Mašlonka,Klein, Ihnačák, Kopkáš, Vastuško, Žemba, Ficko, Teplický.

Prievidza: Potočník (od 41. Mikuš) - Chromý, Molnár, Beňadik, Takács, Janík, Sibert - Lelkeš, Bartík, Kováč, Žila, Hanák, Žember, Kerata, Dírer, Samoylenko.


Tomáš Bartečko, asistent trénera SKI PARK MHK Kežmarok: Dnešný zápas sa pre nás začal veľmi dobre, ale nemôžeme nedať góly z takých vyložených šancí. Už v 10. minúte sme mohli viesť o tri–štyri góly. Boli sme nervózni, ale v druhej tretine sme dali góly nie práve z najlepších šancí, dokonca sme skórovali aj v oslabení. Začali sme hrať v pohode, aktívne a kombinačne, skóre narastalo aj v poslednej tretine a zápas sme v pohode dohrali.

Juraj Pažický, tréner MšHK Prievidza: Do Kežmarku sme pricestovali v oklieštenej zostave. Začal chytať brankár Potočník a prvú tretinu odchytal excelentne. V druhej tretiny sme veľmi skoro, v prvých sekundách, dostali gól, čo nás psychicky podlomilo. Prehrali sme túto tretinu 0:4. Bohužiaľ, mužstvo neprišlo kompletné, prišli sme len štrnásti, z toho boli aj dvaja juniori a s takýmto súperom, ktorý proti nám nastúpil, nemôžeme hrať vyrovnanú partiu v takejto zostave. Nemôžem povedať na chalanov, že by sa im nechcelo. Zlomil nás hlavne ten zápas v Prešove, kde sme prehrali v predĺžení, dnes už išli iba s povinnosťou odohrať posledný zápas a ukončiť tak sezónu.

Marcel Melicherčík, brankár Kežmarku: Dnes to bol predovšetkým zápas o psychike. Museli sme bodovať, ak sme chceli do play-off. Po  prvej tretine to mohlo dopadnúť akokoľvek, mohla byť z toho dráma, ale dobre, že sme sa rozstrieľali. Na začiatku som tu chytal prvýkrát v živote, aj túto ligu, musel som si zvyknúť na iné tempo a na iných hráčov, na konci už to bolo lepšie a je mi aj ľúto, že ďalej už nebudem môcť chytávať, keď sa mi začínalo dariť.

 

Autor: Lorant Paugsch

Zdroj: webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 8. 2. 2010, 10:31 | Prečítané: 1057x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.393s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené