Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

V Piešťanoch 426 TM, Kežmarok dohrával so šiestimi hráčmi

ŠHK 37 Piešťany - MHK SkiPark Kežmarok 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)

Po vydretom víťazstve vo včerajšom zápase Piešťany dnes neponechali nič na náhodu a absolútne prevýšili svojho súpera. Po šiestich minútach bol stav 3:0, keď Rosa a potom pri presilovkách aj Pupák s Rybárikom a bolo prakticky po zápase. Domáci potom ešte do konca tretiny zahodili niekoľko šancí, hlavne Rybárik, ktorý netrafil prázdnu bránu a odchádzali do šatne s pohodlným náskokom. Ani v druhej tretine sa obraz hry nezmenil a domáci s prevahou kontrolovali zápas a nepúšťali hostí do šancí. Práve naopak, sami pridali ešte dva góly. Najprv pridal v presilovke svoj druhý gól v zápase Rosa a po ňom pri rovnovážnom stave aj kapitán Filip. Potom sa však predsa len ozvali aj hostia, keď Shneider unikol vo vlastnom oslabení a dal prvý a zároveň aj posledný gól Kežmarku v tomto zápase. Piešťanci ale nezostali zaskočení a nepustili Kežmarčanov už k ničomu. Tretia tretina sa mala už len dohrávať a všetko tomu nasvedčovalo, až pokiaľ Baran pri signalizovanom vylúčení nestrelil šiesty gól do Klempovej siete. Od tohto momentu sa začalo na ľade nechutné divadlo režírované hosťujúcim trénerom i hráčmi, ktorí onedlho po góle vyprovokovali hromadnú bitku, po ktorej putovali štyria aktéri na každej strane pod sprchy. O chvíľu na to predviedol likvidačný zákrok úderom na hlavu Škápika aj Vastuško a po ňom sa pridal aj Čížek, ktorý hneď po vhadzovaní po siedmom góle Piešťan nepríjemnou sekerou takmer zlomil Rosovi ruku. Po tomto zákroku ostali na hosťujúcej striedačke sedieť dvaja hráči a náhradný brankár. Zápas sa už našťastie dohral bez ďalších incidentov a domáci si tak pripísali druhý bod a v nedeľu na ľade Kežmarku budú mať prvý mečbal, ktorým túto sériu môžu ukončiť.
Roman Sýkora, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: "Dnes sme do zápasu nastúpili s tým, že chceme vyhrať a bolo to aj na chalanoch vidno. V 7. minúte už bolo o výsledku rozhodnuté, bolo 3:0. V druhej tretine sme tento stav prikrášlili, dali sme dva góly, potom sme ale zbytočnou individuálnou chybou inkasovali gól na 5:1. V záverečnej tretine to už bola len otázka skóre. Kežmarskí hráči ale tento zápas nezvládli, na čele s trénerom a dopadlo to tak, ako to dopadlo a naši hráči inkasovali zbytočné vyššie tresty, čo nás v budúcnosti môže mrzieť, lebo sa môže stať, že budú musieť jeden zápas stáť."

Tomáš Bartečko, asistent trénera SKI PARK MHK Kežmarok:
Neuplynula ešte ani dvadsiata sekunda a už sme mali vonku prvého hráča. V druhej minúte druhý, v štvrtej tretí, v ôsmej štvrtý a už sme 0:3 prehrávali. Iste nejaký faul aj bol, ale potom ako súper viedol 3:0, nedalo sa už proti nemu hrať. Čo sa však dialo v poslednej tretine, to snáď už ani nie je pravda. Piešťany takú pomoc skutočne nepotrebujú. My sme dohrávali na šiestich hráčov. Šesť hráčov hralo v posledných desiatich minútach! Vkuse sme hrali  v troch hráčoch a v hromadnej bitke povylučoval rozhodca po piatich hráčoch od nás aj od domácich. Náš jeden hokejista sa vôbec nezapojil do bitky a aj tak dostal do konca zápasu... To nemalo nič spoločné so zdravým rozumom, boli sme vylučovaní doslova za každú hlúposť. Pritom Piešťany nepotrebovali žiadnu pomoc a to, čo sa tu dnes dialo, sa ani nedá komentovať.

V druhej tretine sme mali vylúčených štyroch hráčov, padli z presiloviek našťastie len dva góly. V tretej tretine sme mali sedem či osem hráčov vylúčených do konca zápasu. Za nešportové správanie, prípadne faul ani vôbec nebol, tak sa hráč, samozrejme, ohradil a samozrejme padla desiatka. Ohradil sa druhýkrát a šiel von. Posledných šesť či osem minút sme hrali traja a mal som troch hráčov na striedačke. Všetci ostatní boli povylučovaní do konca zápasu. Trénujem 25 rokov, ale to som ešte nikdy nezažil, aby som skončil s tromi hráčmi na striedačke a s tromi na ľadovej ploche!

Súper však bol jednoznačne lepší. My sme hrali v pozmenenej zostave, pretože sme po včerajšom zápase museli poslať niektorých popradských hráčov domov, nakoľko sa pripravujú k piatkovému zápasu so Skalicou a tak sme hrali len na tri päťky. Včera sme boli nahnevaní na rozhodcu, pretože nám doslova vzal body, dnes nám body nevzal, pretože si ich súper vybojoval, ale to, čo s nami urobil, to skutočne nemá obdobu.

Góly: 3., 25. Rosa, 4. Pupák, 7. Rybárik, 26., 58. Filip, 52. Grman - 27. Schneider. Rozhodovali: Müllner - Otrubčák, Výleta, vylúčení: 6:11, navyše: Rybárik, Peško, Románek, Grman 5+10+DKZ (všetci Piešťany), Gavalier, Polaček 10+DKZ, Ficko, Rusnák, Klein, Dubaj, Vastuško, Čížek 5+10+DKZ (všetci Kežmarok), presilovky: 5:0, oslabenia: 0:1, 837 divákov.
na zápasy: 2:0

Zdroj : SZĽH , www.webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 12. 2. 2010, 07:10 | Prečítané: 1266x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.285s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené