Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Nevšedná sezóna pod Tatrami !!!

Hodnotenie celej sezóny ...

Od bývalého extraligistu z Kežmarku pravdepodobne každý čakal, že bude hrať o najvyššie priečky v I. lige. Avšak tí, ktorí vedeli, čo sa medzi sezónami udialo v podtatranskom hokejovom regióne, neboli prekvapení, keď sa tím spod Tatier ocitol v strede tabuľky.

Počas letných mesiacov došlo k podpísaniu farmárskej zmluvy so susedným Popradom a teda aj ku ráznej obmene kádra. Skúsení hráči ako Šechný, Škovira, Segľa či mladíci Svitana a Mašlonka odišli a nahradili ich väčšinou mladí hráči z juniorky či zo zahraničia. Túto zmenu okomentoval aj asistent trénera M. Ihnačáka, Tomáš Bartečko: „Vytvorilo sa úplne nové mužstvo, keď z minulej sezóny ostali len jeden či dvaja hráči. Väčšina z neho boli mladí chlapci, ktorí nemali skúsenosti s mužskou ligou, tak aj pre nich to bola veľká zmena a preto môžeme byť spokojní s umiestnením, keďže na viac títo chlapci nemali.“

Práve tí, ktorí ostali, sa stali vodcami tímu. Kapitánom sa stal Jozef Slaninák a jeho asistentom navrátilec Štefan Rusnák. Keď pred play-off odišiel Slaninák do Bardejova, kapitánske céčko prevzal práve Rusnák: „Jožkovi prajem všetko dobré, odišiel do lepšieho a pre neho to bolo len pozitívne. Nič sme mu nevyčítali, keďže naše ciele neboli veľmi veľké.“

Zo začiatku to ale tak nevyzeralo. Spomínalo sa o umiestnení v prvej štvorke, ale postupne tieto ambície upadali. Nakoniec, predovšetkým pre zlý štart do roku 2010, sa Kežmarčania obávali o miestenku v najlepšej osmičke. Sezóna, ktorá bola poznačená aj nevysvetliteľným odchodom trénera Jerguša Baču, mala len málo pozitív a aj málo hráčov, ktorí zaujali, či prekročili svoj tieň. „V celej sezóne nebolo veľmi čo vyzdvihovať. Chlapci viac bojovali než hrali, keď sa na to pozriem trochu kritickejšie, tak tu bola skupinka hráčov, ktorí by museli do budúcej sezóny tím opustiť, pretože nespĺňali ani vyššie kritériá I. ligy“, dodal T. Bartečko.

Už v úvode sezóny bolo jasné, že brankársky post bude o nedostatočnej konkurencii. Jednotkou v bráne bol skúsený Martin Klempa, obľúbenec fanúšikov, dopĺňal ho Marcel Melicherčík z Popradu a v prípade potreby zaskakovali mladí Glevaňák s Jankurom. „S Kokim (Klempom, pozn. red.) bola pohoda. Do budúcej sezóny bude potrebné pozháňať kvalitnejšieho brankára, lebo Martin Klempa už končí svoju kariéru“, objasnil situáciu asistent trénera.

Hráči od vypadnutia z extraligy  nevedeli, čo s nimi bude ďalej. „Od začiatku sezóny sme nevedeli, ako to bude, či vôbec bude hokej v meste. Každý chcel hrať, ale boli tu aj takí, ktorí nehrali rok-dva, či v nižších zahraničných súťažiach. Celkovo tá sezóna nebola zlá. Podmienkou bol postup do play-off. Bude sa prerábať štadión, tak možno aj mesto vyčlení nejaké peniaze na hokej“, ozrejmil kapitán Jastrabov Štefan Rusnák.

A ako sa pozerajú na budúcnosť hokeja v Kežmarku práve oni? „Prial by som si, aby hokej v Kežmarku pokračoval, keďže má podporu predovšetkým z mesta a aj od hlavného sponzora. Ak má tím fungovať na najvyššej úrovni, jeho organizácia sa musí zmeniť“, vyjadril sa T. Bartečko a doplnil ho aj Š. Rusnák: „Je potrebné aj do ďalších rokov prilákať ľudí. V minulosti som tu hral I. ligu, hral sa atraktívny hokej, boli tu ale aj iné mená, ale ľudí hokej bavil. Po minulej sezóne, keď to skončilo fiaskom, ktovie, čo bude o rok. Bol by som rád, ak by sa tu hralo. Fanúšikovia by nemali byť sklamaní, ak majú radi hokej, nájdu aj čosi pozitívne.“

Ostáva len veriť, že aspoň niečo z týchto predpovedí bude pravdou. Bola by škoda, ak by sa na novom štadióne nehral hokej, aspoň druhá najvyššia hokejová liga na Slovensku. Skalní fanúšikovia hokeja pod Tatrami by si to zaslúžili.

 

Autor: Lorant Paugsch (Kežmo)

Zdroj: webhokej24.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 3. 3. 2010, 19:21 | Prečítané: 975x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 1
.:. petoKK
nice clanok kežmo :-) a verim ze nikto nebude taky blb a nezrusi hokej v kk lebo stade odidem kua...;-) :-D 8-|
Odpoveď | 2010-03-03 20:21:30
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.252s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené