Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Kežmarský štadión bude jedným z najmodernejších !!!

...

Piatok 18. februára budúceho roku bude prvým dňom 17. Zimných deaflympijských hier, čo je oficiálny názov olympiády nepočujúcich športovcov, ktorá sa už o necelý rok uskutoční v Tatrách a ich podhorí. Centrom podujatia bude Štrbské Pleso, kde sa uskutočnia súťaže v klasickom lyžovaní a snoubordingu, zjazdoví lyžiari budú mať svoje disciplíny v Jasnej v Nízkych Tatrách, hokej sa bude hrať v Poprade a Kežmarku, curling v Levoči. Ukážkovým športom bude rýchlokorčuľovanie na krátkej dráhe, tzv. shorttrack, ktorý uvidia diváci na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi.
Najvýraznejšou rekonštrukciou a dostavbou, ak nerátame samotný centrálny areál deaf­lympiády na Štrbskom Plese, prejdú zimné štadióny v Kežmarku a Levoči. V oboch mestách asi pred mesiacom začali asanačné práce, po ktorých budú stavebníci pokračovať v samotnej výstavbe nových objektov. „V Kežmarku vyrastie jeden z najmodernejších hokejových stánkov na Slovensku,“ s touto pozitívnou informáciou hneď na úvod rozhovoru vyrukoval Peter Beck, generálny projektový manažér Prvej popradskej developerskej, s. r. o., generálneho dodávateľa stavieb všetkých troch zimných štadiónov (aj Spišská Nová Ves) a zároveň predseda investičnej komisie prípravného výboru deaflympiády 2011. Už v minulom roku Kežmarok vyčlenil zo svojho rozpočtu približne 1 milión eur na rekonštrukciu chladenia, výmeny mantinelov a výstavbu trafostanice a tieto peniaze budú mestu v plnej výške vrátené. „Momentálne sa okrem konštrukcie a hľadiska všetko búra. Štadión teda dostane nové opláštenie i tribúny, ktoré budú mať miesta už iba na sedenie. Pribudnú i komfortné VIP boxy, nová bude technológia vzduchotechniky a merania regulácie plynov a kotolňa,“ pokračoval Beck. Okrem toho na ploche medzi futbalovým a zimným štadiónom vyrastie špičkový wellness hotel, v ktorom bude hokejovým tímom k dispozícii okrem iného i posilňovňa, sauna a šatne spĺňajúce všetky požiadavky medzinárodných pravidiel. Na mieste starej budovy vyrastie moderné administratívne centrum so zasadačkami, miestnosťami pre trénerov, rozhodcov a ďalšími modernými šatňami. Novú úpravu dostane okolie štadióna, pribudnú parkovacie plochy, zrekonštruovaná bude i susediaca cesta.
„Kežmarský štadión bude iba druhý na Slovensku, ktorý bude mať vytvorený profesionálny dochádzkový a informačný systém. Ten bude diváka sledovať od vstupu na štadión až po miesto, na ktoré si sadne. Chýbať nebude moderná informačná kocka s obrazovkou, zavesená nad stredom ľadovej plochy, ale aj profesionálna videoréžia, nový systém ozvučenia či svetelné efekty. Jednoduché a komfortné bude i prepojenie s ostatnými štadiónmi počas televíznych vstupov z hokejových prenosov. Aj hráčske kabíny budú vybavené obrazovkou, na ktorej si bude môcť tréner pustiť záznam hry z jednotlivých tretín,“ doplnil šéf investičnej komisie. Dodávateľ stavby, ktorým je Trnavská stavebná spoločnosť, deklaruje dokončenie výstavby so zapracovaním všetkých spomenutých technológií do decembra tohto roku. Celková investícia do rekonštrukcie a dostavby kežmarského štadióna sa vyšplhá na takmer 19 miliónov eur a financovaná bude z prostriedkov Slovenského deaflympijského výboru (SDV), určených na hry nepočujúcich.
V Levoči, na mieste súčasného odkrytého štadióna, vznikne za takmer 20 miliónov eur tiež z rozpočtu SDV moderný stánok pre 1 800 divákov. V rámci deaflympiády sa na ňom uskutočnia súťaže v curlingu. „Momentálne sa v Levoči začali práce na prekládke inžinierskych sietí, boli vybudované zariadenia staveniska a prebiehajú asanačné práce. Po zastrešení a celkovej dostavbe dostane aj tento štadión rovnaké vybavenie ako kežmarský,“ dodal Peter Beck. Spišská Nová Ves dostala certifikát na demoverziu rýchlokorčuľovania na krátkej trati. Tamojší štadión teda prejde rekonštrukciou v hodnote troch miliónov eur, v rámci ktorej bude opravené osvetlenie, vzduchotechnika a šatne. Zároveň pribudnú ochranné matrace na ľadovú plochu či špeciálna časomiera. Zimný štadión v Poprade, na ktorom sa takisto odohrajú zápasy hokejového deaflympijského turnaja, bol zrekonštruovaný len nedávno, takže SDV poskytne mestu finančnú refundáciu použitých výdavkov.

 

Zdroj : www.podtatranskenoviny.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 23. 4. 2010, 10:39 | Prečítané: 1874x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 7
.:. zero_KK
Čitajte a plačte cigáni (SNV).To je spravne vedenie a nie jak váš Kacvinsky či ako sa volá.Drží sa jedného heslo a to : ,,hamty hamty,nech mám viac jak tamty,, 8-|
Odpoveď | 2010-04-23 10:48:24
.:. pista011 | www
vaše vedenie klubu nema stouto prestavbou nic spoločne tak jak kacvinsky s prestavbou našho zimaku :-D
Odpoveď | 2010-04-23 14:04:46
.:. mima
S-U-P-E-R :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpoveď | 2010-04-23 14:16:15
.:. simbo
Už nech to je hotové a pokrstiť zimák v domácom zápase so SNV samozrejme výtazne. :-)
Odpoveď | 2010-04-23 14:31:44
.:. karol
výtazne 8-o 8-o 8-o
Odpoveď | 2010-04-23 19:06:23
.:. simbo
odkaz Kliknúť na Megarekonštrukcia zimného štadióna
Odpoveď | 2010-04-23 18:47:15
.:. kekso-snw
ale my Spišiaci zato nemožeme že mame KAcvinskeho
Odpoveď | 2010-04-25 13:18:16
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 1.151s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené