Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Na východe rošády

MAPOVALI SME PRÍPRAVU PRVOLIGISTOV PRED SEZÓNOU 2010/2011

Osmička tímov z východnej skupiny sa začala pripravovať na novú sezónu prevažne v máji. Medzi prvoligistov sa opäť vrátila z najvyššej súťaže Spišská Nová Ves, ktorú v budúcej sezóne povedie trénerská dvojica Miroslav Ihnačák - Ján Vodila. V Michalovciach a v Trebišove sa začali, respektíve počas leta začnú rekonštrukčné práce na zimných štadiónoch. Bardejovský káder sa otriasol v základoch, pribudnú do neho v blízkej budúcnosti viaceré nové tváre. V Detve už pribudli, pod Poľanou chcú aj s novými posilami siahať na podstatne vyššie priečky, než bolo 12. miesto po predchádzajúcej sezóne.

HK NOVES OKNÁ SPIŠSKÁ NOVÁ VES

Na ľad koncom júla

Opäť prvoligových Spišiakov povedie v nadchádzajúcej sezóne Miroslav Ihnačák. Do prípravy nemohol kormidelník rátať s päticou hráčov, ktorí odišli do extraligových klubov. „Hotovať sme sa začali 17. mája a posledný júlový týždeň by mali moji zverenci prvý raz pred sezónou 2010/2011 vykorčuľovať na ľad,“ informoval nový tréner spišskonovoveských hokejistov. Návrat do najvyššej súťaže je podľa jeho slov aj otázkou financií. „Hrať extraligu je náročné aj finančne, my však chceme v prvej lige odohrať čo najlepšiu sezónu.“

HC PREŠOV 07

V auguste na turnaj u Spišiakov

Po úspešnej „striebornej“ sezóne sa v kádri východniarov udiali len menšie zmeny. „Spomedzi tých, ktorí sa už nezapojili do prípravy pred budúcou sezónou, spomeniem útočníka Františka Kokyho a skúseného brankára Jaroslava Ferja,“ referoval o posledných udalostiach v prešovskom klube tréner Igor Liba. „Prípravu sme začali koncom mája. Na ľad by sme sa mali dostať 26. júla a v priebehu augusta sa už tradične zúčastníme na turnaji v Spišskej Novej Vsi,“ doplnil prešovský kormidelník.

HC 46 BARDEJOV

Zostala len šestica

Tréner Jozef Škrak má v príprave k dispozícii zatiaľ iba jedenástku hokejistov. „Minulosezónny káder sa prakticky celý rozpadol. Zostali z neho šiesti - Zambori, Molnár, Baranok, Klimek, Mojdis a Andreanin,“ menoval torzo druhého celku po základnej časti z minulej sezóny tréner Škrak. Doplňme, že s tímom sa pripravujú aj Pavlovskký, Bochňa a Belušar. „Od 17. mája trénujeme jednofázovo, keďže viacerí dochádzajú. Máme naplánovaných zatiaľ 8 – 9 prípravných zápasov a dúfame, že toto číslo sa ešte zvýši,“ dodal bardejovský kouč.

HK TREBIŠOV

Štadión v rekonštrukcii

V Trebišove získali finančné prostriedky na rekonštrukciu hracej plochy, mantinelov a na kompletnú opravu chladiarenského zariadenia na ZŠ. „Robíme všetko pre to, aby sme budúcu sezónu odohrali. Začali sa práce na ZŠ z financií, ktoré sme získali od vlády. Základ nášho mužstva, ktoré zatiaľ tvorí desiatka chlapcov, ešte postupne dplníme. Prípadné nové posily budeme zháňať až vtedy, keď sa u nás vykryštalizuje finančná situácia,“ informoval generálny manažér klubu Jozef Lukáč.

HK BREZNO

Vyhnúť sa „ponováčikovskej“ kríze

V minulej sezóne bolo Brezno prvoligovým nováčikom, od 1. mája začal kolektív okolo trénera Ján Hegyiho prípravu na druhú sezónu Horehroncov v druhej najvyššej súťaži. „Tá býva vždy o čosi ťažšia ako premiérová. Nechceme sa ocitnúť v kríze, verím, že máme na zlatý stred tabuľky,“ povedal prezident klubu Peter Lupták. Istotou v Brezne zostáva spolupráca s extraligovou Banskou Bystricou.

MHK SKIPARK KEŽMAROK

Nehokejové starosti

Z kežmarského klubu sme sa nedovolali nikomu kompetentnému, kto by sa nám vedel vyjadriť k priebehu letnej prípravy a stavu hráčskeho kádra. V meste bojujú s povodňou, ktorá však podľa našich informácii zimný štadión nezasiahla.

HK DUKLA MICHALOVCE

Budú meniť mantinely

Od 3. mája sa na sezónu začala pripravovať aj michalovská Dukla. V porovnaní s minulou bude niekoľko hráčov v kádri východniarov chýbať. „Z hosťovania u nás sa do Topoľčian vrátili Náhlik a Babkovič a do Prievidze Štefanech,“ informoval riaditeľ michalovského klubu JaroslavKločanka. Desiaty tím po minulosezónnej základnej časti sa pripravuje v domácich podmienkach a jedenkrát v týždni majú hráči naordinovaný spinning na stacionárnych bicykloch. V tréningoch na suchu sa k seniorom pridala aj desiatka michalovských juniorov. „Na ľad by sme chceli vykorčuľovať na začiatku augusta. Čakajú nás aj práce na zimnom štadióne, do konca leta plánujeme vymeniť už opotrebované mantinely,“ doplnil na záver riaditeľ Michalovčanov.

HC 07 DETVA

Cieľ skončiť v prvej štvorke

Pod Poľanou sa pustili do intenzívneho zbrojenia. Snahou HC 07 bude umiestnenie vo vedúcom kvartete tímov po základnej časti. „Môžem potvrdiť, že v budúcej sezóne náš tím posilnia Kamil Mahdalík z Dolného Kubína, Juraj Rehuš zo Senice, Ján Tomaška z Banskej Bystrice a Lukáš Cvein z Bardejova,“ menoval nových hokejistov v detvianskych farbách kapitán a prezident klubu Dušan Pohorelec. K priebehu letnej prípravy dodal: „S tréningami na suchu sme začali na začiatku mája. Na ľad by sme chceli vykorčuľovať koncom júla či začiatkom augusta. Chceme v Detve zorganizovať aj turnaj, na ktorom sme predbežne dohodnutí s účasťou Topoľčancov. Budeme sa však snažiť prilákať aj nejaký zahraničný tím.“

 

Zdroj : www.denniksport.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 5. 6. 2010, 15:40 | Prečítané: 1110x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 1
.:. simbo
,,V meste bojujú s povodňou, ktorá však podľa našich informácii zimný štadión nezasiahla,, Hlavne že na zimaku bolo cez meter vody a stavebny material odnieslo od štadióna aj 100 metrov. :-D
Odpoveď | 2010-06-05 15:43:02
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.294s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené