Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Dohodnuté!!! KHL v novej sezóne aj v Poprade

Kontinentálna hokejová liga

Kontinentálna hokejová liga sa v sezóne 2010/2011 bude hrať aj na Slovensku v Poprade. Potvrdilo to na svojej internetovej stránke vedenie súťaže. HC Lev bude v novom ročníku pod Tatrami hosťovať. Pôvodne chcela česká spoločnosť získať licenciu pre Hradec Králové, po zamietnutí Českým zväzom ľadového hokeja sústredila svoje snahy do Popradu.

Definitívne zelenú dostala podtatranská metropola po tohtotýždňovej inšpekčnej návšteve komisie KHL, ktorá posúdila kompletnú infraštruktúru v Poprade a prezrela si aj zimný štadión, ubytovacie a regeneračné kapacity. Po jej hodnotiacej správe v piatok vedenie KHL oznámilo, že zaradilo HC Lev do novej sezóny súťaže. Komisia zistila v Poprade množstvo nedostatkov, ktoré musí klub do začiatku ročníka odstrániť. V Poprade bude aj naďalej fungovať aj samostatný extraligový klub HC, ktorý nie je naviazaný na HC Lev.

 

HC Lev v Bobrovovej divízii, trénerom bude Slovák >>

Vedenie KHL po zaradení HC Lev do súťaže oznámi v najbližšom čase program ligy. Poprad bude najzápadnejším mestom, kde sa KHL bude hrať. Aj preto by mal HC Lev hrať v Západnej konferencii, čo ešte funkcionári súťaže definitívne nepotvrdili. V KHL v súčasnosti pôsobia kluby z Ruska, Lotyšska, Bieloruska a Kazachstanu. Slovensko je prvou krajinou, ktorá nepatrila do bývalého ZSSR a bude hostiť duely súťaže. Zároveň bude po Lotyšsku druhou zo štátov Európskej únie.

Manažment klubu teraz čaká veľmi rušné obdobie. Väčšina hráčov už má podpísané kontrakty a pripravuje sa na novú sezónu, funkcionári preto budú zháňať vhodných adeptov do mužstva. Športový manažér HC Lev Otakar Janecký je však v kontakte s viacerými hokejistami. "Športové vedenie klubu je v kontakte s viac ako 30 hráčmi. Sme pripravení zostaviť konkurencieschopný tím, inak by sme sa o účasť v KHL neusilovali. Hlavnými postavami tímu budú slovenskí a českí hráči. Z hľadiska atraktivity pre diváka sa môžu objaviť aj zahraniční hokejisti," uviedol pred časom pre agentúru SITA riaditeľ komunikácie HC Lev Zdeněk Šesták


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 17. 7. 2010, 13:01 | Prečítané: 953x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 2
.:. dalli
Tak to je parada. Uz sa tesim na zapasy.:-)
Odpoveď | 2010-07-17 18:36:21
.:. simbo
To všetci :-)
Odpoveď | 2010-07-17 18:42:02
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.259s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené