Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Deaflympiáda: Črtá sa návrat škandálu !!!

Práce súvisiace s prípravou deaflympiády plánovanej na budúci rok v Tatrách sú podľa informácií denníka Korzár opätovne pozastavené. Dôvodom má byť finančná neschopnosť Slovenského deaflympijského výboru (SDV). Mestá na Spiši a pod Tatrami tak, zdá sa, môžu opätovne prísť o veľké peniaze vkladané do ich športovísk.

PODTATRANSKÝ REGIÓN. Zrejme ďalší šok môžu očakávať samosprávy v regióne. Vyzerá to tak, že finančné zábezpeky zo strany SDV tu môžu poriadne zamotať hlavy. Veď napríklad Kežmarok opravuje zimný štadión za 19 miliónov a Levoča za 8 miliónov eur. Čo bude ďalej a odkiaľ sa pri množstve problémov peniaze na športoviská zoberú, nikto z kompetentných povedať nevie.

Kežmarský primátor pripustil problémy

"Práce na deaflympiáde sú z dôvodu insolventnosti Slovenského deaflympijského výboru pozastavené," povedal nám v sobotu náš zdroj z prostredia developerov.

O istých problémoch počul aj primátor Kežmarku, oficiálne správy o zastavení financovania však nemá. "Sú isté problémy s financovaním, no k celej veci budeme mať zajtra (pondelok - pozn. red.) sedenie. Potom budeme vedieť viac," povedal Igor Šajtlava (nez.).

Zaskočený informáciou o prerušení prác ostal aj primátor Levoče. "Zatiaľ o ničom nevieme. So zástupcom developera sa zatiaľ nemôžeme skontaktovať, máme sa však stretnúť," poznamenal Miroslav Vilkovský (Smer-SD).

Práce na štadiónoch zatiaľ pokračujú

Športoviská pre hry nepočujúcich mali byť financované SDV a sponzormi. Ak nebudú peniaze, prerábané štadióny v Kežmarku a v Levoči tak môžu ostať nedokončené. Práce na nich však naďalej pokračujú. "Je to tak, ale momentálne v menšom rozsahu," poznamenal I. Šajtlava. Podobne sú na tom aj v Levoči, kde rekonštrukcia štadióna podľa primátora prebieha.

Mokoš: Nemali robiť, ak nemali peniaze

Budovanie infraštruktúry hier ráta aj s investíciami do Vysokých Tatier. Tu však na rozdiel od Kežmarku a Levoče práce nerozbehli. "Myslím si, že bolo chybou, ak niektoré mestá začali s prácami skôr, ako mali peniaze na účtoch. My nemáme žiadne pohľadávky, teda ani podobný problém," skonštatoval Ján Mokoš (nez.), primátor Vysokých Tatier. Podľa neho so zástupcami SDV a developera plánujú stretnutie na koniec augusta. Vtedy by vraj mali padnúť definitívne závery.

Slovenský výbor je nedostupný

Oficiálna stránka medzinárodného deaflympijského výboru zatiaľ o zrušení hier neinformuje. Nepopisuje ani ďalšie súvisiace ťažkosti. O problémoch sme sa chceli informovať aj na SDV. Ich zástupcovia však pevnú linku nedvíhajú, podobne je "schovaný" aj ich šéf Jaromír Ruda.

Celý proces prípravy hier pre sluchovo postihnutých športovcov je plný káuz a zvratov. Po tom, ako Medzinárodný deaflympijský výbor (ICSD) v máji odobral usporiadateľstvo Slovensku, v júli ho opatovne vrátil.

 

Zdroj : www.korzar.sme.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 16. 8. 2010, 13:23 | Prečítané: 1144x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 2
Jedná veľká fráška .... 8-| 8-|
Odpoveď | 2010-08-16 19:28:25
.:. cats
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

odkaz
Odpoveď | 2010-08-26 13:03:52
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.328s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené