Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Do Tatier mieri kvôli deaflympiáde tretia inšpekcia !!!

Kežmarok,Levoča ...

POPRAD. Nekonečná sága príbehu, či sa pod Tatrami vo februári uskutoční, alebo neuskutoční zimná deaflympiáda, sa možno rozuzlí do 30. novembra. Medzinárodný deaflympijský výbor do Tatier posiela tretiu inšpekciu.

Návšteva vedená inšpektorkou Tiffany Granforsovou má skontrolovať pripravenosť a schopnosť usporiadať hry. Tie sa majú konať vo Vysokých Tarách, Kežmarku a Levoči už vo februári budúceho roku. "Inšpekcia je nevyhnutná, aby sme sa presvedčili, že všetko, vrátane ubytovania, športovísk pre ľadový hokej a kurling či dopravy, je pripravené," povedal prezident Medzinárodného deaflympijského výboru (ICSD) Craig Crowley. Podľa jeho slov definitívne rozhodnutie, či Tatrám bude ponechané právo usporiadať hry, padne na základe výsledkov inšpekcie do 30. novembra.

Športoviská sú nedokončené

Kauza deaflympijskych hier je na pretrase verejnosti niekoľko mesiacov. V centre pozornosti sú najmä mestá Kežmarok a Levoča, ktoré začali s prestavbou svojich metských športovísk za niekoľko miliónov eur. V médiách sa striedajú správy o pozastavení či znovu spustení prác na stavbách štadiónov. Problémom je zabezpečenie financovania zo strany investora - Slovenského deaflympijského výboru. Ten má rozdeliť peniaze od donorov z celého sveta. Vzhľadom na vývoj udalostí okolo hier výsledok plánovanej inšpekcie mnohí očakávajú minimálne so zvedavosťou.



Zdroj : www.korzar.sme.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 25. 11. 2010, 08:59 | Prečítané: 1258x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.263s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené