Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Deaflympiáda v Tatrách bude, verí inšpektorka :)

Spišania len krútia hlavou :(

Výkonná riaditeľka Medzinárodného výboru deaflympijského športu tvrdí, že prípravy na svetové hry 2011 napredujú. Spišania len krútia hlavou.

BRATISLAVA. „Organizačný výbor napreduje veľkými krokmi, tak aby všetky športoviská, ubytovacie kapacity a dopravný servis boli plne k dispozícii," taký dojem si z nedávnej inšpekcie na Slovensku, v hostiteľskej krajine 17. svetových zimných hier nepočujúcich, odniesla Američanka Tiffany Granforsová, výkonná riaditeľka Medzinárodného výboru deaflympijského športu (ICSD).

 

Fanúšikovia a športovci podľa inšpektorky rozdiel nepocítia

V správe, ktorá sa v noci na sobotu objavila na webovej stránke organizácie, sa neuvádza, aké objekty si počas návštevy prezrela a či sa stretla aj s niekým iným ako s prezidentom Slovenského deaflympijského výboru a šéfom organizačného výboru Jaromírom Rudom. Ten, ako je známe, čelí obvineniu zo sprenevery vyše 48 miliónov Sk (1,56 milióna eur), ktoré mali dať sponzori na prípravu deaflympiády.

Keďže 1. decembra znova neprišiel na pojednávanie na Okresnom súde v Banskej Bystrici, sudkyňa nariadila preveriť jeho zdravotný stav znalcom.

„Kým vo finančnom zabezpečení má organizačný výbor ešte resty, obyčajný športovec či fanúšik nepocíti nijaký rozdiel oproti predošlým zimným deaflympiádam," ubezpečuje Granforsová.

 

Domáci neveria

Hry sa podľa zmeneného programu majú začať zápasmi hokejového turnaja 16. februára 2011, pričom slávnostné otvorenie je plánované o dva dni neskôr pod lyžiarskymi mostíkmi na Štrbskom Plese. Organizačný výbor však ešte minulý týždeň nemal uzatvorenú dohodu o prenájme areálu s obcou Štrba, ktorej patrí. Pritom sa v ňom majú uskutočniť aj súťaže v bežeckom lyžovaní a snouborde.

Curling mal byť pôvodne v Levoči, no minulý týždeň sa na webovej stránke podujatia objavilo, že bude v Kežmarku. Tam mala byť časť hokejového turnaja, ktorý sa vraj napokon celý uskutoční v Poprade.

Plynulá prestavba zimných štadiónov v oboch spišských mestách sa však zastavila už v auguste, lebo Slovenský deaflympijský výbor, ktorý sa zmluvne zaviazal ju financovať, neuvoľnil ani euro. Dokončiť ich do konca januára je nereálne, aj keby hneď naskočili peniaze, tvrdia domáci.

Na zimnej deaflympiáde by sa malo súťažiť v zjazdovom lyžovaní, behu na lyžiach, curligu, hokeji a snoubordingu.



Zdroj : www.sport.sme.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 6. 12. 2010, 11:46 | Prečítané: 1530x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 1
.:. simbo
,, Curling mal byť pôvodne v Levoči, no minulý týždeň sa na webovej stránke podujatia objavilo, že bude v Kežmarku ,, To sa bude hrať na lubičaku predpokladám ;-)
Odpoveď | 2010-12-06 11:48:21
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.34s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené