Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Deaflympiáda záhadne mení dejisko !!!

Olympiáda pre sluchovo postihnutých sa mala pôvodne konať na zimných štadiónoch v Kežmarku a v Levoči. Obe mestá dostali prísľub peňazí na ich rekonštrukciu, a tak sa pustili do prác. Peniaze nedošli, zo zimákov ostali len torzá. A najnovšie informácie hovoria, že deaflympiáda o 38 dní odštartuje v Poprade a v Liptovskom Mikuláši. Kompetentní a radní však o ničom netušia. Zažije Slovensko medzinárodnú blamáž?


KEŽMAROK/LEVOČA/POPRAD/LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Už 18. februára mali v Kežmarku a Levoči odštartovať deaflympijské hry. Na internetovej stránke Slovenského deaflympijského výboru (SDV) sa však 7. januára objavili informácie, že curling sa bude namiesto Levoče hrať v Liptovskom Mikuláši.

"Nepovažujeme to za korektné, tu v meste zatiaľ nikto nič nevie," povedal hovorca mesta Liptovský Mikuláš Peter Lehotský.

Rovnako zaskočený zostal aj primátor Levoče Miroslav Vilkovský (Smer): "Oficiálne o tom nič nevieme, ste rýchlejší ako ja. My máme osvedčenie, že sa deaflympijské hry uskutočnia u nás. Keď osvedčenie niekto len tak vydal a dnes ho zneguje, tak to bude pekné. Myslím, že Slovensku hrozí blamáž."

Informácia prekvapila aj primátora Kežmarku Igora Šajtlavu (nez.): "Zimný štadión v Mikuláši je v dezolátnom stave. Asi by to nebolo vhodné, keby sa Slováci mali takto prezentovať."

Na internete už ponúkajú lístky

Radnica na Liptove tvrdí, že nenašla ani zmluvu o krátkodobom prenájme. Podľa nich má štadión svoj režim. "Prebiehajú tu tréningy, verejné korčuľovanie, zápasy prvej hokejovej ligy a podobne. Necháme sa prekvapiť, s čím prídu zástupcovia deaflympijského výboru," doplnil hovorca.

Podľa stránky by sa už čoskoro mali dokonca dať kúpiť aj vstupenky na curling. Je tu uvedený aj časový harmonogram zápasov.

Primátor Vilkovský nám potvrdil, že asi pred troma mesiacmi sa na stránke deaflympijského výboru predávali lístky aj na podujatia v Levoči, kde je nateraz štadión zrovnaný so zemou.

Hokej sa má hrať v Poprade

Šéf Prvej popradskej developerskej (PPD) Peter Beck, ktorý zastrešuje stavebné práce na zimáku v Levoči a Kežmarku, nám potvrdil, že hokej sa bude namiesto Kežmarku hrať v Poprade.

O tom však riaditeľ popradského štadióna Jozef Čapka vôbec netuší. "Pred sviatkami tu bol pán Ruda (prezident SDV - poznámka red.), ale nemám šajnu, s kým hovoril. Podmienky si musia dohodnúť s mestom," povedal Čapka.

Chceli sme sa opýtať aj primátora Popradu Antona Danka (nez.), čo vie o deaflympiáde, ten nám však včera nedvíhal telefón.

Beck: Vinník sa hľadá ťažko

Kto je na vine, že štadióny v Kežmarku a Levoči nebudú včas dokončené? "Je to ťažká otázka. Celé sa to zabrzdilo tým, že Slovensko najskôr dostalo červenú, zastavili sa stavby, financovanie sa spustilo až po Novom roku, skutočne ťažko hľadať vinníka," reagoval Beck.

Podľa neho sa musia rozostavané štadióny kompletne dofinancovať. "Podľa posledných informácií očakávame platby budúci týždeň. Právne dokumenty nepodpísal Medzinárodný deaflympijský výbor, a preto SDV nemohol spustiť financovanie," doplnil Beck.

Podľa šéfa PPD sa na staveniskách bude v prácach pokračovať v závislosti od počasia.

Ceremoniál má byť na Štrbskom Plese

Slávnostný otvárací ceremoniál hier by mal byť na Štrbskom Plese. Starosta Štrby Michal Sýkora (nez.) však prezradil, že zatiaľ sa u nich nič k deaflympiáde nepripravuje. "Pán Ruda nás dlhšie nekontaktoval. My sme pripravení vyjsť v ústrety, takže uvidíme, ako to bude ďalej pokračovať," povedal Sýkora. Pripomíname, že Štrbania Rudu v noci pred voľbami prichytili, ako im s tromi nepočujúcimi hádže do schránok letáky proti znovuzvoleniu Michala Sýkoru za starostu obce.

Šéf SDV Jaromír Ruda nám napriek prísľubu do uzávierky na naše otázky neodpovedal.

Usporiadanie Zimnej deaflympiády sa spája aj s kauzou sprenevery 48 miliónov sponzorských korún zo septembra 2008. Jedným z dvojice obžalovaných je Jaromír Ruda. Kauzu rieši banskobystrický súd, ktorý musel pojednávanie už niekoľkokrát odročiť. 

 

Zdroj : www.korzar.sme.sk


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 11. 1. 2011, 21:42 | Prečítané: 1892x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.208s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené