Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Dedičstvo deaflympiády ...

Nedostavaný zimný štadión v Kežmarku zrejme nebude tak skoro hotový. Na jeho stavbe sú v súvislosti so škandálnou deaflympiádou finančné záväzky. Situácia najviac postihla hokejový klub, ktorý výrazne obmedzuje činnosť.

KEŽMAROK. „My musíme čakať na zázrak,“ zhodnotil situáciu okolo rozostavaného a nedokončeného zimného štadióna v Kežmarku poslanec Mestského zastupiteľstva Milan Zubaľ.

Ani po dnešnom mimoriadnom zasadnutí nie sú mestskí poslanci o nič múdrejší. Rovnako sa nikam nepohla ani dostavba štadióna. Podľa vyjadrenia viacerých sa ani tak skoro nepohne.

Primátor Igor Šajtlava však poslancom povedal, že rokuje s jedným potenciálnym investorom, ktorý by išiel do dostavby a prevádzkovania štadióna. Jeho meno však nechcel konkretizovať.

„Chcem spraviť všetko preto, aby to do budúcej hokejovej sezóny bolo ukončené,“ uviedol Šajtlava.


Na dostavbu treba dva milióny, na štadióne visia záväzky

Mesto Kežmarok malo záujem dostavať zimný štadión ešte tohto roku. Podľa primátora je na jeho dokončenie v najnevyhnutnejšej podobe potrebných asi dva milióny eur.

Momentálne má stavenisko zimného štadióna v správe Trnavská stavebná spoločnosť, ktorá tu vykonávala rekonštrukčné práce v súvislosti s prípravou zimnej deaflympiády.

Mesto sa s firmou chcelo dohodnúť už skôr, spoločnosť však požadovala, aby mesto prevzalo stavenisko aj so záväzkami. Tie sa dnes pohybujú vo výške okolo 3,8 mil. eur. To však pre mesto nie je prijateľné.

Poslanec Boris Švirloch si však myslí, že chybu už v počiatkoch urobilo aj mesto, keď nepožadovalo písomnú záruku o zložení finančnej zábezpeky, ešte pred začiatkom prác.

„Myslím si, že do istej miery za to môže aj mesto, lebo v zmluve je jasne napísané, že banková zábezpeka mala byť podpísaná, písomne doložená. Toto nebolo naplnené. Pánovi primátorovi stačil jeden telefonát, v ktorom mu investor povedal, že peniaze budú a rozbehol túto akciu. Takže si myslím, že je tam aj vina mesta,“ uviedol Švirloch. Práve toto bola podľa neho veľká chyba zo strany mesta.


Hokejový klub vo veľkých problémoch

Okrem mesta dopláca na súčasnú situáciu okolo kežmarského zimného štadióna asi najviac miestny hokejový klub.

Na budúcu sezónu Kežmarok prihlásil do ligových súťaží len svoju juniorku, aj tá bude trénovať a hrať v Spišskej Novej Vsi.

Mládežnícke kategórie sa prakticky rozpadli. Mnohé deti prešli do Popradu, ale aj tu sú už obmedzené podmienky aj vzhľadom na vstup HC Lev Poprad do Kontinentálnej hokejovej ligy.

Podľa Petra Hoffmanna z kežmarského hokejového klubu športové hokejové triedy zatiaľ nezanikajú, budú mať len prerušenú činnosť na jeden rok.

Čo bude ďalej, nevie ani on sám povedať. Všetko závisí hlavne od dostavby štadióna. Obnova činnosti klubu do pôvodnej podoby však ani potom nebude jednoduchá.

zdroj : www.korzar.sme.sk

 


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 26. 5. 2011, 22:28 | Prečítané: 1214x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.453s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené