Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Kežmarský štadión pravdepodobne dostavajú !!!

Nooo,bolo by už aj načase ...

Tretí rok je Kežmarok bez funkčného zimného štadióna. S jeho rekonštrukciou sa začalo ešte pred pripravovanou zimnou deaflympiádou. Po zrušení hier sluchovo postihnutých zostal štadión rozostavaný a s veľkými dlhmi. Zdá sa, že všetko by sa mohlo zmeniť k lepšiemu.

KEŽMAROK. Škandál okolo zrušených deaflympijských hier, ktoré sa mali konať na Slovensku, zanechal množstvo nedoriešených problémov.

Jedným z nich je aj zimný štadión v Kežmarku. Ten mal prejsť kompletnou rekonštrukciou s termínom ukončenia vo februári minulého roku. Dodnes sa tak nestalo a nad jeho osudom stále visia otázniky.

Stavebné práce na zimáku si od Trnavskej stavebnej spoločnosti (TSS) objednala Prvá popradská developerská (PPD) na čele s Petrom Beckom, ktorý bol aj v organizačnom výbore olympijských hier pre nepočujúcich.

„Podpísali sme chybnú zmluvu. Všetkému sme verili a oklamali nás,“ uviedol s odstupom času podpredseda predstavenstva TSS Miroslav Beka.

Ako garancie obrovskej investície mali slúžiť aj neexistujúce bankové záruky. „Hľadáme ich už dva roky, ale nepodarilo sa nám ich nájsť. Asi sa stratili pod zem,“ komentoval Beka skutočnosť, za ktorú sa  bývalý prezident Slovenského deaflympijského výboru (SDV) Jaromír Ruda zodpovedá pred súdom.

Ten mal garantovať okrem iného aj financie na opravu kežmarského zimáku, ktorý mal následne bezodplatne prejsť späť do majetku mesta Kežmarok.

„Jediným schodným riešením je rozzmluvnenie pôvodných obchodných vzťahov, aby sme sa vyhli súdnym ťahaniciam. Chceme sa dohodnúť s mestom Kežmarok na dostavbe. Nikto iný totiž tento problém za nás nevyrieši,“ zdôraznil Beka a vyzval mestských poslancov k dohode.

Podľa nej by mal Kežmarok odkúpiť 60 percent dlhu PPD voči trnavským stavebníkom. V reči čísiel ide o čiastku vo výške 1,5 milióna eur.

„Medzi mestom a stavebníkmi z TSS sú korektné vzťahy. Komunikujeme spoločne o tomto variante riešenia dostavby hokejovej arény,“ ozrejmil kežmarský primátor Igor Šajtlava (nez.).

Peniaze na dostavbu dá štát, mesto aj súkromný investor?

„Problém sa snažíme aktívne riešiť, ako mesto sme podali na PPD súdnu žalobu. Chceme zamedziť tejto spoločnosti, aby si v budúcnosti nenárokovala nejaké  majetkové práva,“ uviedol primátor.

Prostriedky na dostavbu vo výške jedného milióna eur chce Šajtlava získať z dotácie vlády na projekty výstavby malých zimných štadiónov.

Mesto vedie rokovania aj so súkromným investorom a zhruba 200-tisíc eur by doložilo z vlastných prostriedkov. Štadión by sa potom mohol dostavať tak, aby vyhovoval potrebám Kežmarčanov.

Okrem korčuliarskych športov by sa tam podľa Šajtlavu mohli konať aj výstavy či kultúrne akcie. V skromnejšej podobe bez hotela by sa to mohlo podariť do konca budúceho roka.

„Mojím prianím je, aby sa hokejová sezóna 2013/2014 začala hrať na domácom ľade,“ zaželal si Šajtlava.

„Výhodou Kežmarku je, že časť štadióna už stojí. Oproti stavbe na zelenej lúke je to obrovská výhoda,“ povzbudil Kežmarčanov Miroslav Beka.


Zdroj: www.korzar.sme.sk


<Staršie | tento článok | Novšie

Napísané: 7. 7. 2012, 16:06 | Prečítané: 902x | Kategória: Novinky | Napísal: simbo |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.319s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené