Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

5. kolo :: Kežmarok - Slovan 1:4

Na majstra sme doma nestačili...

SkiPark MHK Kežmarok - HC Slovan Bratislava 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

Góly: 14. Palovčík (Zlocha) - 17. Uram (Kropáč), 27. Devečka (Kropáč, Ľ. Pištek), 28. Kuľha (Uram, Pavlas), 34. Hreus (Kuľha)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, navyše: Palovčík na 10 min. za napadnutie zozadu, Kall (obaja Kežmarok) na 10 min. za nešporté správanie
Rozhodovali: Országh - Korba, Valach Diváci: 3500


Zostavy:

Kežmarok: Klempa - Sadiki, Kall, Strapko, Brincko, Petrina, Gábriš, Brejčák - Martin Slovák, Šechný, Drotár - Pavol Segľa, Palovčík, Zlocha - Škovira, S. Pavličko, Slaninák - Frank, P. Gajdoš, Fábry

Slovan: Hovi - Pavlas, Hančák, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Huba - Kuľha, Kapuš, Uram - Lažo, Hreus, Hujsa - Kropáč, Kmeč, Ľ. Pištek - Gráčik, Baček, M. Kokavec


Domáci hráči začali veľmi svižne a pred domácim hľadiskom sa chceli ukázať čo najlepšie. Nedali vôbec na vedomie svoje nováčikovstvo a majstrovi boli minimálne vyrovnaným súperom. Domáci mali hneď v 2. minúte skvelú šancu, ktorú však Palovčík nepremenil, keď mu v rozhodujúcej chvíli puk skĺzol z čepele hokejky. O minútu neskôr hrali domáci svoju prvú presilovku v zápase a gólové tutovky zahodili ako Pavličko tak aj Kall. Potom sa dovtedy nevýrazný, Slovan ukázal v plnej kráse, keď Uram vyškolil kežmarských obrancov a dokonca na seba vylákal aj brankára Klempu, no v koncovke mu chýbal dostatok síl, aby dotlačil puk do prázdnej kežmarskej bránky. Hostia dostali v 12. minúte možnosť trestať nedisciplinovanosť P. Segľu, avšak ?čarodejníka? Klempu nedokázali prekonať. V 14. minúte belasí úplne zabudli na vracajúceho sa P. Segľu z trestnej lavice, a jeho únik spoločne so Zlochom a Palovčíkom, ktorý sa dá považovať za najkrajšiu akciu zápasu, ozdobili už iba čerešničkou na torte a to prvým gólom Kežmarčanov, ktorým tak Palovčík poslal domácich do jednogólového vedenia. Celý štadión jasal, všetci tlieskali a hnali chlapcov dopredu. Domáci boli celú prvú tretinu jasne lepším tímom a preberali iniciatívu, no pozabudli v 17. minúte na Urama, ktorý s prispením domácich obrancov, svoju druhú príležitosť premenil a puk dotlačil za Klempov chrbát. Stav po prvej tretine 1:1.


V druhej tretine vyšiel opäť začiatok lepšie domácim, ktorí v tomto zápase predvádzali krásny hokej, avšak s mnohými nepremenenými šancami. Hneď zo začiatku mali jastraby možnosť presilovej hry, ktorú však opäť nevyužili, keď nepremenili mnoho gólových šancí. Za zmienku stojí šanca Palovčíka, no Hovi obetavo podržal belasých a v páde zabránil gólu. Kežmarčania hrali celý čas útočnejší hokej a neraz zatlačili majstra do úzkych, no Hovi hviezdil pri každom ohrození bránky. V 27. minúte počas najväčšieho tlaku domácich, hostia nečakane skórovali, keď Devečka poslal puk za Klempov chrbát po druhýkrát v stretnutí. Domáci sa ešte nestihli otriasť a ďalší gól na konto Slovanu pripísal delovkou od modrej Kuľha, ktorý tak Klempovi, ktorý mal zakrytí výhľad nedal šancu. Kežmarčania ako po ľadovej sprche ostali v nemom úžase a keď v 34. minúte pridal gól Hreusa, už sa nedokázali spamätať. Tak stav po druhej tretine 1:4 v prospech majstra.


Tretiu tretinu začali znovu lepšie domáci, hrali skvelo, korčuľovali, kombinovali, ešte chceli stav stretnutia skorigovať, no brankára Hoviho sa im už nepodarilo prekonať. Vyznamenal sa aj domáci brankár Martin Klempa, ktorý aj napriek štyrom inkasovaným gólom, mohol na štadióne počuť neraz skandovanie jeho mena, či staré známe ?Martin Klempa je náš hrdina? . Napriek tomu, že sa chlapcom nepodarilo vyhrať patrí im určite obrovská vďaka, ukázali svoju bojovnosť a kvalitu začo si patrične vyslúžili aj obrovské ovácie domácich fanúšikov, či dokonca standing ovations vypredaného domáceho štadiónu.
Za zmienku stojí aj fandenie, keďže sa povzbudzovalo slušne, bez nejakých vulgarizmov a hnali sme svojich chalanov stále dopredu, za čo sme zinkasovali pochvalu aj zo strany hosťujúcich hráčov, keď sa strelec druhého bratislavského gólu, Dušan Devečka vyjadril : ?Takých divákov, akých majú v Kežmarku, môžu iné kluby iba závidieť. V takomto prostredí, kde sa povzbudzuje veľmi slušne a bez vulgarizmov, sa hrá každému hráčovi veľmi dobre.? Týmto chcem zároveň poďakovať aj všetkým členom fanklubu MHK Kežmarok.

Autor : DADA


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 17. 9. 2007, 22:50 | Prečítané: 1056x | Kategória: Novinky | Napísal: |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.501s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené