Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Polhodinka so Stanislavom Kallom...

30-ročný obranca prezradil niečo o sebe...

#22 Kall, Stanislav
02. 10. 2007

Stanove naj...
- Najobľúbenejšia hudba: Justin Timberlake, Guns ´n´ Roses
- Najobľúbenejší nápoj, jedlo: minerálka (jemne perlivá, či neperlivá)< kuracie cestoviny od manželky a syr od mamy
- Najobľúbenejší tím: ten, kde práve hrám
- Najobľúbenejší hráč (vzor): brat, ktorý bol veľmi ctižiadostivý a aj hokej som zdedil práve po ňom
- Hobby: krížovky, SUDOKU, televízia, film
- Najobľúbenejší film (seriál), herec: Krstný otec, Sopranovci, Philadelphia Robert De Niro, Al Pacino, Harrison Ford

Otázka: Minulú sezónu, keď si hrával v Košiciach, resp. v Humennom, si hral jeden zápas aj proti Kežmarku. Ako si vnímal silu tohto mužstva, resp. pozíciu nováčika na horných miestach tabuľky?
Stano Kall: Proti Kežmarku som hral ešte spoločne aj s Martinom Slovákom či Slavom Bodnárom. Bolo zjavné, že v tíme pôsobia skúsení hráči a chcú hrať o postup do Extraligy. Bol to dobrý jav, ďalší dobrý tím z východu republiky, ktorý má vysoké ambície na postup.

O: Čo Ťa presvedčilo prísť do Kežmarku, do tímu nováčika v Extralige? Zohralo v tvojom rozhodovaní aj to, že v tíme je hneď niekoľko bývalých Košičanov, či trénerská dvojica Ihnačák - Vodila?
SK: Pôvodne som mal ostať v Košiciach, no po istých zmenách v klube už so mnou nepočítali, z tímu som bol uvoľnený. Už pred tým som vedel o záujme Kežmarku, skontaktoval som sa s trénermi a dohodol môj príchod. Mal som aj inú ponuku z Extraligy, no Kežmarok nie je tak ďaleko od Košíc, kde bývam, mám rodinu. A, samozrejme, aj z tímu som poznal viacerých hráčov.

O: Oproti Košiciam je Kežmarok podstatne menšie mesto. Ako vnímaš jeho atmosféru či organizáciu v klube?
SK: Kežmarok mi nebol neznámy ako východniarovi. Ako som spomínal, hral som tu aj počas môjho pôsobenia v Humennom, či na Tatranskom pohári za Košice. V meste cítiť hokejovú atmosféru, čo je veľmi dobré. A v klube ide zatiaľ všetko tak, ako má, tak myslím, že môžem byť len spokojný.

O: Ako by si zhodnotil prvých 10 kôl v Extralige?
SK: Myslím, že okrem zápasov v Lipt. Mikuláši a vo Zvolene sme zanechali veľmi dobrý dojem, nielen pre fanúšikov v meste, ale aj v celej Extralige či už hrou alebo výsledkami.

O: V čom vidíš najväčšiu silu mužstva, silné či slabé stránky?
SK: Určite ešte je čo zlepšovať. Zlepšiť prechod do útoku, zbytočne si nekomplikovať tieto fázy hry či častejšie strieľať na bránu, z čoho môžu prameniť dorážky a následné góly. Na druhej strane myslím, že nám dobre idú oslabenia, no nevýhoda je v nich zrejmá. Využívaní sú len určení hráči a tí, ktorí sedia na lavičke po chvíle vychladnú. Ale určite musíme hrať disciplinovanejšie, viac korčuľovať, pretože v dnešnej dobe sa každý, aj keď menší, faul hokejkou trestá. Nesmieme byť leniví a ten krok či dva naviac urobiť.

O: V 8. a 10. kole ste zaznamenali nepríjemné prekvapenia v podobe prehier v Lipt. Mikuláši, no najmä vysoká prehra vo Zvolene bola pre fanúšikov Jastrabov prekvapením. V čom vidíš hlavnú príčinu?
SK: Na Liptove sme po ich dobrej akcii dostali gól, druhý bol dosť nešťastný. Na hokejky sa nám dostala nervozita, nehrali sme hokej, aký sme chceli. Vo Zvolene sme robili veľa individuálnych chýb, ktoré sa nám trpko vypomstili. Nezostáva nám nič iné len si zobrať ponaučenie z týchto zápasov. Po nich sme si povedali v šatni aj tvrdšie slová, no sezóna má ešte 44 kôl a stať sa môže ešte čokoľvek.

O: Najbližšie nás čakajú 4 zápasy doma, postupne privítame Martin, Trenčín, Košice a Žilinu. Čo očakávaš od týchto zápasov?
SK: Jednoznačne hrať lepšie ako predchádzajúci zápas. Musíme na ľade nechať všetko, hrá sa o tri body a tak je každý bod dôležitý. Musíme hrať srdcom a pomôcť najmä Kokymu (Martinovi Klempovi, pozn.), nech si vydýchne aj on. Dúfam, že sa potvrdí pravidlo ?môj dom, môj hrad?.

O: Väčšinou si hrával vo 4. obrannej formácii spolu s Danom Brajčákom, no pár zápasov si odohral už aj v prvej. Z čoho vyústilo toto preradenie? Ako si rozumieš na ľade práve s Danom?
SK: Túto zmenu urobili tréneri, potrebovali sme pocítiť nový impulz, skúsiť, ako to pôjde takto, v pozmenenej zostave. Pre obrancov je najdôležitejšia komunikácia, aby sa predchádzalo chybám a následným gólom. S Danom nám to zatiaľ ide, nie je z tých, ktorí vynikajú svojou postavou, ale nahrádza to bojovnosťou, dravosťou.

O: Čo vravíš na atmosféru v kabíne, kolektív? S kým si najlepšie rozumieš na ľade či mimo neho?
SK: V tíme vládne dobrá atmosféra, vieme aj zažartovať, ale aj povedať si niečo tvrdšie. Sme jeden kolektív, netvoria sa žiadne skupinky, aj keď máme v tíme starších aj mladších hráčov, rozdiel absolútne nevidno. Už dlho sa poznám s Martinom Slovákom, s ktorým som hrával už aj minulú sezónu v Košiciach, ale takisto skvele si rozumiem aj s tiež bývalými Košičanmi s ktorými bývam, s Martinom Drotárom či s Peťom Gajdošom. Takisto sa dobre pobavím či už so Strapom (Ľuboš Strapko, pozn.) alebo s Rišom Šechným.

O: V meste cítiť záujem o hokej, eufóriu z prvej sezóny v Extralige. Ako ju pociťuješ na štadióne, divákov či fanclub?
SK: Určite áno. Vidno, že ľudia žijú hokejom, bavia sa na zápasoch a to je dobré. O tom svedčí aj návštevnosť, veď vždy bolo ak nie úplne, tak takmer vypredané. Fanclub je super, cítime od nich veľkú podporu. Osobne mám radšej hluk a ?randál? na štadióne, ako komornú atmosféru a dúfam, že tak to bude aj naďalej.

O: Aké sú tvoje ďalšie plány, resp. ciele v hokeji?
SK: Pre túto sezónu je to určite postup s Kežmarkom do play-off. To je momentálne náš jediný cieľ. A ak sa do neho dostaneme, môžeme len prekvapiť.

Autori: Dadka a Lorant Paugsch



<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 6. 10. 2007, 14:17 | Prečítané: 1768x | Kategória: Rozhovory | Napísal: |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.251s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené