Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Polhodinka s Martinom Klempom

Rozhovor s Martinom Klempom, za účasti Pavla Fedora a Patrika Kleina

Otázka: Po tvojom pôsobení vo Veľkej Británii si sa vrátil späť na Slovensko. Cnelo sa Ti za domovom, za rodinou?

Martin Klempa: Určite áno. Bol som tam bez rodiny, bez syna a manželky, keď hráte vonku je to o to ťažšie. Nechcel som ich tam doviesť, nakoľko syn navštevuje športovú školu v Poprade a predsa tam nie je o mládež tak postarané ako na Slovensku.

O: Ako to vyzeralo s tvojim ďalším pôsobením na Slovensku? Mal si aj iné ponuky okrem Kežmarku?

MK: Keď som plánoval príchod späť na Slovensko, už som nemal v pláne hrať hokej, chcel som sa dať na trénerstvo s úmyslom, že s hokejom končím.

O: Prvá sezóna v Kežmarku vyšla nad očakávania - postup do Extraligy.

MK: Samozrejme. Mužstvo sme na to mali, chlapci hrali fantasticky, navzájom sme si pomáhali, partia sme boli dobrá a nakoniec sa nám to podarilo.

O: Pár slov od kapitána mužstva, Pavla Fedora či Patrika Kleina?

Pavol Fedor: Môžem len súhlasiť.
Patrik Klein: Mali sme dobrý káder, určite súhlasím.
Pavol Fedor: Mali sme dobrého brankára, hrali sme dobre. Niet čo dodať.

O: Prvá štvrtina Extraligy za nami. Ako hodnotíš 4. miesto?

MK: Je to len malá lastovička, ako sa vraví, jedna lastovička leto nerobí a sumarizovať to môžeme až po základnej časti na konci februára.

O: Vyjadruje táto priečka silu nášho tímu?

MK: Tohto roku je podľa mňa Extraliga strašne vyrovnaná, môže zakopnúť i prvý s posledným, vidno to aj na výsledkoch. Doma sa dá vyhrať a vonku jasne prehrať, čiže liga je vyrovnaná, bodové rozdiely nie sú veľké. Za každý vyhratý zápas sú 3 body, stačí vyhrať, mať šnúru, vyhrať po sebe 5 zápasov a vpredu môžete byť vy.

O: Ak sleduješ štatistiky, bol si raz vyhlásený za brankára týždňa (hokej.sk) a dvakrát aj v šestke kola (Denník Šport). Venuješ tomu nejakú pozornosť?

MK: Štatistiky ma už neťahajú, internet síce mám, no nevyužívam ho veľmi často. Nikdy ma to nezaujímalo, či som bol uvádzaný v nejakých anketách, aj keď to na druhej strane poteší, keď sa to človek dozvie od druhých.

O: Najbližšie nás doma čaká dvojzápas proti Košiciam, resp. proti Žiline, dúfaš v plný bodový zisk?

MK: Tieto ťažké zápasy budeme hrať už bez Ľuba Bartečka, no napriek tomu verím, že sa dáme dokopy a v zápasoch potiahneme za jeden koniec aj za Ľuba, že to nakoniec pre nás dobre dopadne.

O: Ty si v kabíne jeden z najskúsenejších hráčov Kežmarku, dávaš nejaké rady mladším spoluhráčom?

MK: Väčšinou najmä usmerňujem obranu, máme v nej určité nedostatky a výkyvy v obrannej činnosti, s obrancami sem-tam prehodím pár slov, nič viac.

O: Atmosféra od začiatku I. ligy až po zápas s Trenčínom s mexickými vlnami išla nahor míľovými krokmi...

MK: Je to jedna z vecí pre ktoré som tu ešte ostal ďalšiu sezónu, pretože publikum je na Slovensku celkovo oproti zahraničiu, kde som pôsobil slabé, ale to, čo zažívam v Kežmarku je fantastické. Ako sa vraví, je to pomyselný šiesty hráč na ĺade. Ozaj mi neostáva nič iné, len poďakovať Fanclubu, ľuďom, ktorý chodia na hokej, skandujú naše mená, názov klubu, je to úžasné.

O: Na budúci týždeň oslavuje náš Fanclub výročie vzniku. Máš nejaký odkaz, či prianie k tejto udalosti?

MK: Verím, že tento entuziazmus vydrží až do konca sezóny, že nás nesklamú a budú stáť pri nás aj v časoch, keď sa nám nebude dariť, že nebudú kričať proti nám a že všetko bude v medziach slušnosti ako to bolo doteraz a my im môžeme byť len povďační za to, čo robia pre nás a pre náš klub.

O: Pár slov od kapitána, Pavla Fedora, a Patrika Kleina...

Pavol Fedor: Som prekvapený z toho, pretože keď som hrával v Spišskej Novej Vsi, také niečo neexistovalo ako je to teraz a len prajem Fanclubu veľa vyhratých zápasov tak, aby sme sa dopĺňali. My na ľade a vy v hľadisku. A, samozrejme, prajem im viac členov.
Patrik Klein: Je to pre nás šiesty hráč na ľade, pomáha nám a drží nám palce, je to super. Dúfam, že bude ešte niekoľko takých rokov. A, taktiež, viac nových členov.


Autor : Lorant Paugsch



<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 13. 10. 2007, 13:11 | Prečítané: 2234x | Kategória: Rozhovory | Napísal: |
Komentáre: 1
:-D
Odpoveď | 2008-12-26 21:25:23
Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.238s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené