Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Prvé poslily...

Nováčik slovenskej hokejovej extraligy Ski Park MHK Kežmarok, ktorému členovia výkonného výboru SZĽH na stredajšom zasadnutí definitívne vystavili "zelenú" pre ich účasť v najvyššej súťaži, sa posilňujú pred nastávajúcou sezónou 2007/2008.

Do mužstva trénera Miroslava Ihnačáka, ktorí sa v súčasnosti pripravujú na Štrbskom Plese, pribudla z HC Košice dvojica Stanislav Kall (nar. 19. 9. 1977) a Martin Slovák (nar. 24. 9. 1984).

Dvadsaťdeväťročný obranca Kall počítal s tým, že zostane v tíme oceliarov. Košický klub, v ktorom v uplynulom ročníku odohral 32 duelov, mu však dal voľnú ruku v hľadaní si nového angažmánu.

"S Kežmarkom som sa ústne dohodol. Trénujem s ním tretí týždeň. V hre bola aj Nitra. Tam sme boli pred časom dohodnutí tak, že ak by som sa pred sezónou nevošiel do košického kádra, išiel by som pod Zobor. Nitra má v letnej príprave stálych hráčov, takže sme to nechali tak. Mal som možnosť odísť do Francúzska aj do Švédska, ale ja sa chcem presadiť v extralige, preto som pristal na ponuku Kežmarku. A podmienky? Keď ich budem mať na papieri, tak uvidím, či sú lepšie ako som ich mal v Košiciach," uviedol pre denník Korzár Stanislav Kall a pokračoval: "Mojou prioritou je, že by som chcel hrať viac ako v Košiciach, celú sezónu a nielen čakať, či sa niekto zraní. Som v novom, mladom kolektíve, našou devízou by mala byť bojovnosť, srdce. Nemyslím si, že budeme veľkým outsiderom súťaže. Chceme, aby sa ľudia v Kežmarku zabávali hokejom, aby nemali pocit, že hráči prišli len kvôli peniazom. A ja chcem dokázať, že si vybrali správne, keď ma angažovali."

Pokiaľ ide Martina Slováka, 22-ročný útočník nastúpil v uplynulej sezóne v košickom drese len v piatich dueloch.

"V Košiciach mi ponúkli zmluvu na jeden rok, kontrakt som však nepredĺžil. Myslím si, že v Kežmarku by som mohol mať oveľa viac priestoru na ľade. Preto som sa s týmto klubom ústne dohodol a hneď som sa aj zapojil do letnej prípravy. Všetko sa to zomlelo rýchlo po tom, čo ma oslovil tréner Ihnačák," poznamenal pre Korzár Martin Slovák, ktorý časť sezóny premaródoval po operácii ramena a stihol odohrať 19 zápasov za prvoligové Humenné. Svoju budúcnosť vidí v slovenskej extralige.

"Mohol som odísť do zahraničia, ale len do slabšej ligy. A odtiaľ sa potom ťažko niekam dostanete. Skôr sa chcem ukázať v našej najvyššej súťaži. Verím, že na to mám a že to nastávajúca sezóna aj potvrdí. Kežmarok mi prišiel vhod. Nešiel som do neznámeho, naviac som blízko Košíc. Zatiaľ sme trénovali v Poprade a teraz sme vo Vysokých Tatrách. V Kežmarku som bol za ten čas len raz, ale myslím si, že si rýchlo zvyknem," dodal M. Slovák.

Zdroj: Hokej.sk

Ďalším hráčom, ktorý by mal obliekať dres Kežmarku je Pavol Zavacký, 23 ročný útočník pôsobil v miulosti v Poprade a uplynulú sezónu odohral v 1.ligovom Prešove.


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 24. 5. 2007, 12:09 | Prečítané: 3250x | Kategória: Novinky | Napísal: |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.408s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené