Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Majster napokon SLOVAN

11. apríla 2008 sa rozhodlo - majster extraligy sa po výhre nad Košicami stáva Slovan!

Slovan: Hovi - Pavlas, Hančák, Kováčik, Srdínko, Hruška, Sersen - Kuľha, Döme, Pištek - Lažo, Kapuš, Sýkora - Baček, Hreus, Uram
Košice: Lipovský - Špelda, Javín, Droppa, Jendek, Kledrowetz, Mocek, Šterbák - Špilár, Faith, Bartoš - Huna, Kmiť, Gron - Miklík, Ščurko, Šimurda - Weissmann, Jenčík, Bartánus

Úvodných päť minút prinieslo prvýkrát v sérii hokej, aký by sa dal vzhľadom na všetky finálové kontexty očakávať aj v predchádzajúcich šiestich zápasoch. Nebola to ale v žiadnom prípade nuda, lebo v elektrizujúcej atmosfére mali "grády" aj taktické šachy oboch tímov. Tie v pružných a mobilných zónach usilovne prehusťovali kritické priestory a nabudení hokejisti si nič nedarovali v osobných súbojoch. Po opatrnejšom úseku, ktorý "na body" tesne vyhrali hostia, mohol v 6. minúte udrieť súper - Kapušova formácia sa schuti vyšantila pred Lipovským a jej šéf s Lažom mu dvakrát riadne zdvihli adrenalín. Ďalší interval sa mal volať presilovka Košíc, ale svedčal mu skôr titul skvelé hrané oslabenie Slovana a onedlho si mužstvá úlohy vymenili. Tieto momenty s nervóznymi palicami všetkých aktérov jasne demonštrovali dôležitosť zápasu. Nebezpečný prienik Urama zlikvidoval Lipovský, poslal do brejku Miklíka a po jeho šanci zase mohol skóre na druhej strane otvoriť Kuľha. V 15. minúte Baček krížnym pasom prihral puk voľnému Uramovi a ten trafil žŕdku poloodkrytej bránky. Mužstvá ale ináč prakticky nerobili chyby, napriek tomu bol herný obraz pre diváka atraktívny, lebo hra mala tempo i technické prednosti. Napokon prišiel aj gól, ktorý bol produktom zvýše'ä ej aktivity domácich - Kuľhov prienik z pravého krídla zakončil sám pred Lipovským Döme a kapitán Slovana ním okorenil svoj obetavý a komplexne vynikajúci výkon v prvej tretine.
Druhá časť odštartovala kontrastne tej prvej. Slovan zo sústredených a pevných štruktúr podnikol dva jedovaté brejky, lenže ten druhý Lažo školácky pobabral a z kontry mal najväčšiu dovtedajšiu šancu Košičanov Gron. Puk po odraze od Hoviho betónu nabral mimo bránky krivku priam sa priečiacu fyzikálnym zákonom. Z ďalšieho závaru hostí sa zrodila ich presilovka. V nej najprv Šterbákov parádny teč spomedzi kruhov tiež záhadne minul vytúžený cieľ. Po ďalších iskrivých minútach rozhodcovia rozdielne posúdili celkovo tri podobné zákroky na oboch stranách a na ľad padli prvé fľaše. Presilovka hostí však netrvala dlho, lebo kvalitne forčekujúci Kuľha vyprodukoval zákrok súpera, ktorý si arbitri v napätej atmosfére netrúfli prehliadnuť. Slovan vyťažil z dohrávania v početnej výhode, košický previnilec sa nestačil ani zapojiť do hry a Pavlasovu nastreľovanú kolmicu parádne a najmä rafinovane medzi Lipovského betóny poslal Kapuš. Domáci záver tretiny odkontrolovali.
V treťom dejstve Slovan ešte viac spevnil svoje posuvné hradby a hoci Košičania neúnavne rozvíjali ofenzívne výstavby, na Hoviho zámok nevedeli preniknúť. Bojovne naladení domáci pešiaci ich sem-tam do kritického územia pustili, no v osobných súbojoch boli svižnejší. A ak sa aj nejaký košický technik uvoľnil, hneď bol pri ňom iný dôrazný protivník. Domáci, vedomí si náskoku, šli do kontier len na istotu a Uramov balet v čistej šanci nezakončil Hreus. Potom skúsený Pavlas rozbil ďalší útok súpera, puk dodal Dömemu, ten ho diagonálne poslal na krídlo Kuľhovi a kanonier extraligy dal na 3:0 z mierneho uhla netypickým a okúzľujúcim forhendovým blafákom. Keď sa v 50. minúte skončila nevýrazná presilovka hostí, zdalo sa, že tí už na zvrat nenájdu tvorivého ducha ani fyzické sily. Lenže o dve minúty ich protivníci urobili azda prvú väčšiu chybu v defenzívnom systéme a rýchlu kombináciu z malinkej "diery" v strede bratislavskej obrany využil Faith. Košičania pritlačili, ich nájazdy boli nebezpečnejšie, a hoci sa do čistej šance dostal na druhej strane Hreus, predsa udrelo. Vysoko vyspelý 50-minútový výkon domácich dostal trhlinu, keď za vlastnou bránkou zabudli na dôraz Hančák s Pištekom a Ščurko znížil na rozdiel gólu. Rozhodcovia potom neodpískali zákrok na prenikajúceho Kapuša a onedlho trochu prekvapujúco Mocekovo odstavenie Bačeka už áno. Presilovku Slovan zohral zle, ale záverečné dve minúty výborne a vzhľadom na priebeh väčšiny zápasu i sezóny zaslúžene obhájil titul.


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 11. 4. 2008, 19:53 | Prečítané: 1150x | Kategória: Novinky | Napísal: mr-padre |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.314s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené