Stránky fanúšikov kežmarského hokeja | Hokejkk.6f.sk

Košice - Kežmarok 8:1

Kežmarskí hokejisti pokračovali prípravou v Košiciach...
+ zostavy hráčov
------ report doplnený

HC Košice - MHK SkiPark Kežmarok 8:1 (3:0, 3:1, 2:0)

Góly: Šimurda 3, Bartoš, R. Huna, Faith, Javín, Kmiť - Klein
3200 divákov

Košice: Petrík - Kmiť, Macho, Ščurko - Droppa, Špelda - - Šimurda, Pleva, Huna - Kledrowetz, Mocek - Špilár, Faith, Bartoš - Šterbák, Javín - Miklík, Lukáč, Bartánus - Valentín, Jendek.

Kežmarok: Klempa - Fábry, Šechný, Drotár - Strapko, Gábriš - Segľa, Palovčík, Klein - Petrina, Brincko - Frank, Fedor, Pavličko - Sadiki, Žemba - - Lemešani, Gajdoš, Bednár - Mocek, Brejčák.

Fotogaléria zo zápasu


21.08.2007 ? výjazd Košice

Z Popradu sme vyrazili asi okolo 14:45 plný očakávania. Nálada bola dobrá, celou cestou sme sa zabávali, smiali, jednoducho super začiatok. Nedá mi nespomenúť dvoch obyvateľov Košíc, okolo ktorých sme prešli cestou k aréne a keďže sme na sebe mali dresy s údivom na nás hľadeli a nakoniec jeden z nich povedal : ?Aha Slovanisti.? , dosť nás to pobavilo a prekvapilo... Keď sme prišli pred metropolu východu, boli sme veľmi prekvapení. Všade plno ľudí, ktorí boli zvedaví na hru nováčika extraligy. Tam sme sa stretli so zvyškom fanklubákov a oblečený v dresoch vstúpili do tak známej Steel arény. Fanúšikovia Košíc nás podľa dresov hneď spoznávali a neraz prekvapene pozerali. Keď sme sa konečne usadili na svoje miesta, čakal nás krásny pohľad. No a k tomuto super začiatku nechýbalo už nič, iba začiatok zápasu, na ktorý sme už všetci netrpezlivo čakali.
Zápas sa začal veľmi svižne zo strany domáceho týmu, keď z úvodných sekúnd zápasu ohrozili Klempovu bránku hneď niekoľkými peknými strelami. Hráči Kežmarku, akoby s rešpektom voči súperovi, hrali väčšinou vo svojom obrannom pásme, čo sa odrazilo hneď v priebehu tretej minúty zápasu, kedy po chybe v obrane otvoril skóre kapitán Košíc Bartoš a tak sa mohla Steel aréna tešiť po prvý krát v zápase. Hráči Košíc povzbudení po strelení gólu začali hrať ešte viac aktívnejšie, spresňovali svoje, už aj tak dobré prihrávky, a hostia mali problém udržiavať nasadené tempo. Časté chyby v obrane, nepokrytie si hráčov spôsobilo, že v piatej minúte sa Šimurda dostal do samostatného útoku a pekne vymietol pavučinu Klempovej bránky. Tak sa Košičania radovali už zo svojho druhého vsieteného gólu. Naši hráči namiesto toho, aby sa z chýb poučili a snažili sa ich odstrániť, znásobovali staré, či dokonca robili ešte väčšie. Samozrejme hráči Košíc tieto chyby využívali vo svoj prospech a v 11. minúte Huna opäť zvyšoval skóre, už na rozdiel troch gólov. Naši hráči sa k ohrozeniu košickej bránky dostávali len zriedkavo, keďže sa veľmi ťažko dostávali do útočného pásma. Jedinú väčšiu šancu mal v oslabení Šechný, ktorý mohol potrestať chybnú rozohrávku domácich, avšak proti brankárovi Petríkovi bol neúspešný. Do konca prvej tretiny sa už skóre nemenilo, hoci domáci hráči takmer neustále tlačili Kežmarčanov v ich obrannom pásme. Kežmarská brankárska jednotka Klempa, dnes jasne nebol vo svojej koži a po prvej tretine a troch inkasovaných góloch, prenechal miesto v bránke Marekovi Drvárovi.

Začiatkom druhej tretiny sme boli v nádeji, že Kežmarčania ešte môžu nepriaznivý stav stretnutia zvrátiť , no naše nádeje pochoval v 25. minúte ďalším gólom Šimurda. Kežmarčania potom začali aj viac útočiť, čoraz častejšie ohrozovali dobre chytajúceho Petríka, no napriek tomu stále robili veľké chyby v obrane, za čo ich Košičania nemilosrdne trestali. V 32. minúte totiž opäť zvyšovali skóre už na 5:0 gólom Šimurdu, ktorý takto zaznamenal v zápase hattrick. Po inkasovaní piateho gólu sme sa už aj mi mali problém pozerať na ľadovú plochu a výkon našich hráčov. Aspoň malú útechu vykresal útok na čele s Patrikom Kleinom, ktorý strelou po ľade pomedzi Petríkove betóny dal jediný gól Kežmarku v zápase. Košičania však dlho neváhali a na gól odpovedali ďalším, keď v 35. minúte opäť zvyšoval skóre Faith. Stav sa už v druhej tretine nemenil a tak sme prehrávali už päť gólovým rozdielom.

Nebolo ničím výnimočným, že aj celá tretia tretina bola v réžii domácich Košíc. Zatiaľ, čo oni korčuľovali, prekrásne kombinovali, my sme stále prehlbovali chyby v obrane, po ktorých sme dostávali góly. V 57. minúte opäť zvyšoval skóre hostí Javín na 7:1, nečudo, že celá Steel aréna si pýtala magickú 10-tku, hráči určite neboli proti a zvyšovali svoju streleckú aktivitu. Desať minút pred koncom tohto, pre Kežmarok, zahanbujúceho stretnutia, ešte upravil skóre Kmiť, na konečných 8:1.

Čo vytknúť našim chlapcom, nekorčuľovali, často mali problém udržať sa na korčuliach, technika s hokejkou u každého mizerná, nepresné prihrávky, neraz príliš prudké. A taktiež prílišný rešpekt pred súperom. Dúfajme, že najbližšie uvidíme našich chlapcov takých, akých ich poznáme z domáceho štadióna a opäť nás presvedčia o svojich kvalitách. Na záver už mi neostáva nič iné, iba zagratulovať Košiciam k ich jasnému a zaslúženému víťazstvu.

Autor: DADA


<Staršie | tento článok | Novšie>

Napísané: 22. 8. 2007, 13:39 | Prečítané: 1963x | Kategória: Novinky | Napísal: |
Komentáre: 0

Zatiaľ žiaden príspevok, napíš a budeš prvý/á :D

Pridaj komentár
Pridávať komentáre môžu len prihlásení užívatelia!

Spracované za: 0.64s
Sekcia pre redaktorov: Control Panel
(C) oksim & shifty 2007 - 2024
Všetky práva vyhradené